ΙΣΠ: Συνάντηση με Ένωση Ξενοδόχων Αχαΐας για την αντιμετώπιση του COVID-19

Ιατρικός Σύλλογος Πατρών
Τετ, 08/07/2020 - 08:30

Σύσκεψη του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών με την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Αχαΐας έγινε τη Δευτέρα σχετικά με την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων πρόληψης του COVID-19, στα ξενοδοχεία και καταλύματα της περιοχής.

Παρόντες από το ΔΣ του ΙΣΠ ήταν η πρόεδρος Άννα Μαστοράκου, ο γραμματέας, Γεώργιος Πατριαρχέας και ο σύμβουλος Νικόλαος Καρατζάς. Από την Ένωση Ξενοδόχων παρόντες ήταν ο πρόεδρος Δημήτρης Διαμαντόπουλος, ο αντιπρόεδρος Χρήστος Κανελλής και ο σύμβουλος Βασίλειος Διαμαντόπουλος.

Αναλύθηκε διεξοδικά το νομικό, τεχνικό και θεσμικό πλαίσιο της συνεργασίας των ιατρών στις ξενοδοχειακές μονάδες, τα υγειονομικά μέτρα υποδοχής και φιλοξενίας των τουριστών και το επιχειρησιακό πλάνο διαχείρισης ύποπτου κρούσματος και των συνοδών του.

Απαραίτητη κρίνεται η εποπτεία του Ιατρικού Συλλόγου στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων από εξειδικευμένους ιατρούς στις ξενοδοχειακές μονάδες, ιδιαίτερα μετά από τα πρόσφατα φαινόμενα αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος.

«Η διαρκής και στενή συνεργασία του ΙΣΠ με την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Αχαΐας είναι κομβικής αξίας για την ασφάλεια του εργαζομένων στις ξενοδοχειακές μονάδες, των τουριστών και γενικότερα της δημόσιας υγείας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.