Η συνταγή για κοκκινιστή σούπα τραχανά

μαγειρική
Κυρ, 19/01/2020 - 19:45

Κοκκινιστή σούπα με τραχανά που θα λατρέψετε!

Αν επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε χοντρό τραχανά, θα χρειαστούμε περισσότερη ώρα βρασμού.

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. ξινό τραχανά, ψιλό

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

1320 ml ζωμό λαχανικών

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει.

Έπειτα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον τραχανά, την ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών, τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 10-15 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμη η σούπα, τη σερβίρουμε ζεστή.