Προβάλλω τη Ναυπακτία με φεστιβάλ χορών

Φεστιβάλ

Προβάλλω τη Ναυπακτία τιτλοφορείται η δράση προβολής της Ναυπακτίας, η οποία αφορά στη διεξαγωγή δύο διεθνών φεστιβάλ παραδοσιακών και μοντέρνων χορών.

Ειδικότερα, από τις 21 έως τις 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στον Κήπο του Ξενία, στο Ενετικό λιμάνι της Ναυπάκτου, το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Lepanto Folk Festival, το οποίο αποτελεί σημείο συνάντησης πολιτισμών από όλο τον κόσμο: Για τρεις ημέρες, η Ναύπακτος θα υποδεχτεί παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα από όλον τον κόσμο αλλά και Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Φεστιβάλ
Φεστιβάλ

Εκατοντάδες χορευτές με τις παραδοσιακές φορεσιές τους αλλά και με την ιδιαίτερη κουλτούρα τους, συνθέτουν ένα πολιτισμικό μωσαϊκό και δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα στην γιορτή αυτή.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) «Προβάλλω τη Ναυπακτία». Σκοπός της Κοιν.Σ.Επ. είναι η τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της Ναυπακτίας μέσα από την διοργάνωση στοχευμένων δράσεων που θα προβάλλουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Το Φεστιβάλ γίνεται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπακτίας και στηρίζεται στις ευγενικές χορηγίες αρκετών επιχειρήσεων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Παράλληλα, από τις 24 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου, στον Πολυχώρο Τεχνουργείο και στο Κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου, θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ International Danse Camp BDDC. Πρόκειται για ένα διεθνές camp χορού, όπου οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν σεμινάρια χορού modern-Jazz, σύγχρονο και Hip-hop και απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές, καθηγητές χορού, χορογράφους και παιδιά από 9 ως 14 ετών.

Τα δύο Φεστιβάλ, δίνουν τη δυνατότητα προβολής της τοπικής λαογραφίας, συμβάλλοντας την αναπτυξιακή αναβάθμιση της περιοχής, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Επιπροσθέτως, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μουσικά ακούσματα και να παρακολουθήσουν χορευτικά δρώμενα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως Κρήτη, Μακεδονία, Κροατία, Ρωσία, Βουλγαρία, Μαρόκο. Εξάλλου, η διοργάνωση τοπικών και διεθνών πολιτιστικών φεστιβάλ, έχει ως στόχο την προώθηση του πολιτιστικού και θεματικού τουρισμού της ευρύτερης περιοχής και την πολυπολιτισμική συμφιλίωση μέσω των τεχνών.

Τέλος, μέσω των ανωτέρω δράσεων ο Δήμος Ναυπακτίας προβάλλεται  πανελλαδικά και διεθνώς, προσδοκώντας μεταξύ άλλων να αυξήσει την επισκεψιμότητα στην περιοχή και να δημιουργήσει έσοδα για την τοπική οικονομία.