Ξενοδοχεία καραντίνας: Σε Καλάβρυτα, Μεσολόγγι και Ανδρίτσαινα-Κρέστενα

Ξενοδοχεία καραντίνας

Την Υπουργική Απόφαση με την οποία δημοσιοποιείται η λίστα με τα τουριστικά καταλύματα, τα οποία μισθώνονται αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων, επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Τουρισμού. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τα ξενοδοχεία καραντίνας θα βρίσκενται σε Ηλεία (Ανδρίτσαινα-Κρέστενα), Αχαΐα (Καλάβρυτα) και Αιτωλοακαρνανία (Μεσολόγγι).

Το 67% των αναγκών σε ξενοδοχεία καραντίνας, σε 59 περιφερειακές ενότητες, έχει καλυφθεί έως τώρα σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Τουρισμού.

Ένα επιπλέον ποσοστό 11% αναμένεται να έχει καλυφθεί έως την Τρίτη, 30 Ιουνίου, σε περιοχές που δεν είναι ιδιαίτερα τουριστικές στην ηπειρωτική χώρα.

Σε ό,τι αφορά την κάλυψη του υπόλοιπου 22%, θα εκπονηθεί επιχειρησιακό σχέδιο από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Το σχέδιο θα προβλέπει – σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες – ότι τουριστικές περιοχές που δεν έχουν ακόμα ξενοδοχεία καραντίνας θα καλύπτονται από όμορες περιοχές. Για παράδειγμα η Σύμη από τη Ρόδο, οι μικρές Κυκλάδες από τη Νάξο και ούτω καθεξής.

Το υπουργείο Τουρισμού έδωσε στην Παρασκευή στη δημοσιότητα την Υπουργική Απόφαση με την οποία δημοσιοποιείται η λίστα με τα τουριστικά καταλύματα τα οποία μισθώνονται αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού. Η απόφαση αυτή ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση ο σχεδιασμός για τα ξενοδοχεία καραντίνας θα έχει οριστικοποιηθεί έως την 1η Ιουλίου, όταν ανοίξουν ξανά τα σύνορα. 

Όταν θα καλυφθούν οι ανάγκες για ξενοδοχεία καραντίνας για το σύνολο της χώρας, αίρεται η υποχρέωση των ξενοδοχείων να έχουν κενά δωμάτια για τη φιλοξενία τυχόν κρουσμάτων Covid.

Οι πληροφορίες πάντως λένε ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία, ειδικά τα πολυτελείας, θα διατηρήσουν δωμάτια καραντίνας καθώς ένας τουρίστας που μένει σε πεντάστερο δύσκολα θα μείνει σε δωμάτιο των 30 ευρώ.

α ξενοδοχεία καραντίνας βρίσκονται στις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Σε Θάσο, Δράμα, Έβρο και Ροδόπη

Περιφέρεια Αττικής: Σε Αίγινα και Λεκανοπέδιο Αττικής

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Σε Ικαρία, Λέσβο, Λήμνο, Χίο και Σάμο

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Σε Ηλεία, Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σε Φλώρινα, Καστοριά και Κοζάνη

Περιφέρεια Ηπείρου: Σε Ιωάννινα και Πρέβεζα

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Σε Αλόννησο, Σκιάθο, Σκόπελο, Μαγνησία, Τρίκαλα και Καρδίτσα

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Σε Ζάκυνθο, Ιθάκη, Λευκάδα, Κεφαλονιά και Κέρκυρα

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική

Περιφέρεια Κρήτης: Σε Ηράκλειο και Χανιά

Κυκλάδες: Σε Άνδρο, Θήρα, Σέριφο, Σίφνο, Κύθνο, Νάξο, Πάρο, Σύρο, Τήνο

Δωδεκάνησα: Κάλυμνο, Πάτμο, Ρόδο

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Σε Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Εύβοια και Σκύρο