Κρυστάλλινα νερά, γυμνά κορμιά: Η ωραιότερη παραλία γυμνιστών στην Αχαΐα

παραλία γυμνιστών

Το ότι η Αχαΐα κρύβει αμέτρητους «θησαυρούς» το γνωρίζαμε. Αυτό που δεν περιμέναμε, όμως, ήταν να συνειδητοποιήσουμε πως μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της περιοχής μας ενδείκνυνται μόνο για τους πολύ τολμηρούς…

Στη χώρα μας εμφανίζονται για πρώτη φορά γυμνιστές το 1959, όταν κάποιοι οπαδοί του κινήματος προσπάθησαν να νοικιάσουν ένα ξενοδοχείο στο Λουτράκι και να το μετατρέψουν σε οργανωμένο κέντρο φιλοξενίας, αλλά συνάντησαν τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και των αρχών.

Αρκετά χρόνια πριν -το 1903- το κίνημα του γυμνισμού είχε ήδη αρχίσει να κάνει τα πρώτα του βήματα στον υπόλοιπο κόσμο, αποκτώντας σταδιακά ιδιαίτερη ανταπόκριση.

Εάν πάλι αναζητήσετε την ερμηνεία της λέξης γυμνισμός θα εντοπίσετε τις ρίζες της στις ξενικές λέξεις naturism ή nudism.

Για τον ιδρυτή της βιβλιοθήκης γυμνισμού και γυμνιστή, Άγγελο Μιμηκόπουλο, η συγκεκριμένη επιλογή δεν είναι παρά η αποδοχή του ανθρώπινου σώματος σε συνδυασμό με την αντίληψη ότι η θέα του γυμνού σώματος δεν διαφθείρει, δεν υποτιμά και δεν υποτιμά την προσωπικότητα του ατόμου.

Οι γυμνιστές θεωρούν μεταξύ άλλων ότι η συνεύρεση γυμνών ανθρώπων δεν είναι ανήθικη, αλλά μία φυσιολογική κατάσταση, δεδομένου ότι όλοι μας γεννηθήκαμε γυμνοί.

«Η έναρξη του οργανωμένου γυμνισμού στην Ευρώπη ξεκινάει το 1903. Αντίστοιχα στην Ελλάδα, η πρώτη χρονολογία κατά την οποία εμφανίζεται, είναι το 1959. Τότε κάποιοι γυμνιστές προσπάθησαν να νοικιάσουν ένα ξενοδοχείο στο Λουτράκι, αλλά τους κυνήγησαν. Το 1983 όμως μπορεί να θεωρηθεί η επίσημη ημερομηνία καθιέρωσης του γυμνισμού στην Ελλάδα με την ψήφιση του σχετικού νόμου από τη Βουλή των Ελλήνων», λέει ο Άγγελος Μιμηκόπουλος.

Στην Καλόγρια υπάρχουν 2-3 παραλίες γυμνιστών

Η παραλία πίσω από τον αμμόλοφο στην Καλόγρια αποτελεί πόλο έλξης για τους γυμνιστές της περιοχής.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται γυμνιστές στην παραλία της Καλόγριας τέρμα αριστερά σε μία μεγάλη ακτίνα μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου χωρίς μαγιό.

Video

Στην Καλόγρια υπάρχει αυτή η απομονωμένη παραλία που παραπέμπει στην άγρια ελληνική φύση, αυτή που λατρεύουν οι τουρίστες και ειδικότερα οι γυμνιστές. Μια παραλία που προστατεύουν σαν τα μάτια τους, θέλοντας να τη κρατήσουν μακριά από τους αδιάκριτους.

Για αυτό και η πρόσβαση σε αυτή είναι αρκετά δύσκολη. Εδώ και λίγες ημέρες κυκλοφορεί στο youtube ένα βίντεο που δείχνει στους ενδιαφερόμενους ( στα ρώσικα) στοιχεία για το πως θα πάνε σε αυτή.

 

παραλία γυμνιστών

Στη Δυτική Αχαΐα

Λίγο πριν την Καλόγρια, στο ύψος της Βίδοβας και λίγο μετά τα βράγχια που υπάρχουν δίπλα από το παραθεριστικό θέρετρο της αεροπορίας υπάρχει ένας μεγάλος κολπίσκος μεταξύ (Καλαμακίου και Νιφορέικων) που δεν σε πιάνει ανθρώπου μάτι. Στο σημείο πηγαίνουν παρέες που κάνουν το μπάνιο τους χωρίς μαγιό, με τους μοναδικούς που μπορούν να τους δουν να είναι οι ψαράδες με τα καΐκια που περνάνε κάθε τόσο.

Παραλία γυμνιστών υπάρχει και στην ανατολική Αχαΐα

Μετά την Ροδινή, στο 111 χλμ της παλαιάς εθνικής, όπου μπορείς να αφήσεις το αυτοκίνητό σου και να κατευθυνθείς αριστερά ή δεξιά μέσω ενός μονοπατιού που σε οδηγεί κατευθείαν στη παραλία γυμνιστών. Υπέροχα και βαθιά νερά, ενώ στο μέρος πηγαίνουν συχνά και ζευγαράκια που θέλουν να βρεθούν μόνοι, χωρίς να τους βλέπει κανείς.

Ανάμεσα στον Καστελόκαμπο και το Ρίο υπάρχει ένας μικρός κολπίσκος (υπάρχουν αρκετές καλαμιές στην παραλία) που συναντάς ανθρώπους να κάνουν μπάνιο ακριβώς όπως γεννήθηκαν.