Πάτρα: "Η χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας"

Πάτρα: "Η χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας"
Δευ, 20/05/2019 - 23:46

«Η χαµένη τιµή της δηµοσιογραφίας» είναι ο τίτλος του βιβλίου του δηµοσιογράφου Γιάννη Παντελάκη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Θεµέλιο» και θα παρουσιαστεί την Τετάρτη στις 8.30 το βράδυ στο Πολύεδρο, στην Πάτρα.

Για το βιβλίο θα µιλήσουν οι Δηµήτρης Αβραµίδης, δηµοσιογράφος και Κωνσταντίνος Μάγνης διευθυντής σύνταξης της «Πελοποννήσου» καθώς και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ενα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ του 2015 πολλές χιλιάδες άνθρωποι της διπλανής πόρτας φώναξαν ένα σύνθηµα που άλλοτε συναντούσε κάποιος κυρίως στους τοίχους των Εξαρχείων «Αλήτες-ρουφιάνοι δηµοσιογράφοι».

Ηταν ένα γεγονός πρωτοφανές, µεγάλης µαζικότητας και η οργή κατευθυνόταν κυρίως προς τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθµούς. Περίπου δυόµισι χρόνια αργότερα µια παγκόσµια έρευνα σε 38 χώρες καταδείκνυε πως οι Ελληνες έδειχναν τη µικρότερη εµπιστοσύνη για τα ΜΜΕ που τους ενηµερώνουν.

Αφορούσε το σύνολο των ΜΜΕ. Το µεγάλο πρόβληµα δεν περιορίζεται στη λειτουργία των Μέσων ή στις οικονοµικές τους παραµέτρους, αλλά αφορά στην πληροφόρηση των πολιτών και στην ίδια τη ∆ηµοκρατία. Μέσα από 20+1 κεντρικές -και δεκάδες µικρότερες- ιστορίες κιτρινισµού, το βιβλίο επιχειρεί να δώσει απαντήσεις για τις εξαιρετικά αρνητικές επιδόσεις των ελληνικών ΜΜΕ.