Στο βιβλιοπωλείο «Discover»

Ο Χρήστος Δημόπουλος αύριο στην Πάτρα

Χρήστο Δημόπουλο
Τετ, 15/05/2019 - 21:07

Mια συνάντηση με τον αγαπημένο συγγραφέα και παρουσιαστή Χρήστο Δημόπουλο, με αφορμή το νέο του βιβλίο, στο χώρο του βιβλιοπωλείου «Discover»(Πεζόδρομος Βούρβαχη 3, πίσω από την Πλατεία Γεωργίου, τηλ.: 2610 624 916) διοργανώνεται από τις Εκδόσεις «Ψυχογιός» αύριο στις 7.30 το απόγευμα.

«Παιδιά, ελάτε να μάθουμε αν η σπάνια έκδοση ενός ιστορικού έργου που ανήκε στον παππού του Λόγιου Λεξιλόγιου μπορεί να βοηθήσει τον Θερμοκήπιο και τα εγγονάκια του να αποκτήσουν το σπαθί του Μεγάλου Αλεξάνδρου», αναφέρουν στο κάλεσμά τους.

Video

Το «Ουράνιο τόξο», η αγαπημένη εκπομπή των παιδιών, αναβιώνει στην ΕΡΤ2 (καθημερινά στις 2.30 το μεσημέρι) και ακούει πλέον στο όνομα «Τα 1.000 χρώματα του Χρήστου».

Η πρώτη περίοδος του «Ουράνιου Τόξου» διήρκεσε από το 1986 ως το 1989. Μεσολάβησε η μεγαλύτερη, από το 2001 ως το 2013 και τώρα αρχίζει η τρίτη, τριάντα ολόκληρα χρόνια μετά το τέλος της πρώτης. Τα έξι τελευταία χρόνια εκτός τηλεόρασης έδωσαν στον Χρήστο Δημόπουλο την ευκαιρία να γράψει και να εκδώσει 16 βιβλία για παιδιά από τις εκδόσεις «Ψυχογιός», με κατασκευές που έδειχνε παλιά στο «Ουράνιο Τόξο», με αστεία ποιήματα για να μαθαίνουν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας την αλφαβήτα, τους αριθμούς, τα χρώματα, τα σχήματα, τους μήνες και τις εποχές και τα επαγγέλματα. Έγραψε και παραμύθια, και μια σειρά περιπετειών για κάπως… μεγαλύτερα παιδιά με ήρωα τον καθηγητή Ήπιο Θερμοκήπιο, ο οποίος εμφανιζόταν παλιά στο «Ουράνιο Τόξο» και τον «φιλοξενεί» πάλι και στα «1.000 Χρώματα του Χρήστου». Με αυτόν θέλει να ταξιδέψει τα παιδιά σε όλον τον κόσμο, προσπαθώντας να ανακαλύψουν μαζί μυστικά χαμένα στα βάθη της Ιστορίας. Έχουν κυκλοφορήσει τέσσερις περιπέτειες και τώρα τελειώνει την πέμπτη.