Την Παρασκευή στο «Μέρος»

Στους ήχους των Dury Dava

Dury Dava
Τετ, 15/05/2019 - 20:08

Κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες σε διπλό LP και digital album από την Inner Ear το ντεμπούτο album των Dury Dava, προκαλώντας το ενδιαφέρον του μουσικόφιλου κοινού (φωτογραφία από την Eftychia Vlachou). Ένας δίσκος αρκετά διαφορετικός από τα συνηθισμένα και αντισυμβατικός ως προς το στήσιμό του. Εξάλλου μπορείτε να τους απολαύσετε την Παρασκευή 17 Μαΐου στο «Το Μέρος» μαζί με τους Bazooka, αποτέλεσαν τις αφορμές για να έχουμε μία ενδιαφέρουσα κουβέντα μαζί τους.

Dury Dava

Ο πρώτος δίσκος των Dury Dava ηχογραφήθηκε live το φθινόπωρο του 2018 στο Hobart Phase, δηλαδή στο μουχλιασμένο ημιυπόγειο όπου πρωτοσυγκροτήθηκε η μπάντα το 2015. Κατά κάποιον τρόπο ο δίσκος αυτός εκπροσωπεί αυτήν την ένωση, φέρνοντας στον κόσμο δέκα συνθέσεις συνολικής διάρκειας εβδομήντα λεπτών.

Τα κομμάτια διαφέρουν μεταξύ τους σε διάρκεια και διάθεση, καταλήγουν, όμως, να συγκροτούν ένα ενιαίο και επεισοδιακό μουσικό αποτέλεσμα. Αντλούν έμπνευση από ετερογενείς χώρους και τάσεις όπως τον ψυχεδελικό ήχο των 60’s, το γερμανικό krautrock, τις μουσικές παραδόσεις της ανατολικής Μεσογείου, και την αμεσότητα του punk, δημιουργώντας ένα αντιφατικό ηχητικό αποτέλεσμα.

Video

Dury Dava:

Γιωργής Καρράς (ηλεκτρική κιθάρα, dilruba)

Ηλίας Λιβιεράτος (τύμπανα, κρουστά)

Δημήτρης Μαντζαβίνος (φωνητικά, ηλεκτρική κιθάρα, μπουζούκι)

Κάρολος Μπεράχας (μπάσο, πλήκτρα, synth)

Δημήτρης Πρόκος (κλαρινέτο, νέυ, synth)