Η Roxanne στον κόσμο της «Βαβέλ»

Βαβέλ
Παρ, 07/08/2020 - 18:34

Τι γίνεται όταν η «Roxanne» των Police  συναντά τη «Βαβέλ» και μπαίνουν στο studio; Χορεύει tango στο MoulinRouge και τραγουδάει στα ελληνικά!

Η «Βαβέλ» είναι ένα μουσικό σχήμα από την Πάτρα που γεφυρώνει Δύση και Ανατολή μέσα από παραδοσιακά ακούσματα (θρακιώτικα, μικρασιάτικα, μακεδονίτικα, αρμένικα κ.α.), έντεχνα τραγούδια Ελλήνων δημιουργών, αγαπημένα ευρωπαϊκά βαλς, αργεντίνικαtango και ρετρό ελληνικά κομμάτια.

Το αποτέλεσμα αυτής της αλληλεπίδρασης είναι να συνδέουν ετερόκλητα μουσικά ακούσματα, να ενώνουν ηχοχρώματα από διαφορετικές περιοχές και χρονικές περιόδους και να τα «χτίζουν» όλα μαζί σε ένα ενιαίο μουσικό κομμάτι ως μια ξεχωριστή και ιδιότυπη μουσική «Βαβέλ»!

Video

Οι «Βαβέλ» στην πρώτη τους ηχογράφηση σε στούντιο, επιλέγουν να συνδυάσουν το ροκ άκουσμα του πασίγνωστου «Roxanne» των Police με την tango προσέγγιση από το soundtrack του MoulinRouge. Εισάγουν επιπλέον αγγλόφωνους στίχους ώστε να «μάθουμε» το τέλος της ιστορίας της Roxanne και αποδίδουν ελεύθερα στα ελληνικά χαρακτηριστικούς στίχους από το musical του MoulinRouge!  Αυτό το «πάντρεμα» οδηγεί σε μια πρωτότυπη διασκευή με εναλλαγές ύφους, ρυθμού και ένα ευφάνταστο ταίριασμα πολίτικης λύρας και ακορντεόν!

Το συγκρότημα τον χειμώνα 2019-2020 εμφανίστηκε με μεγάλη επιτυχία στο RoyalTheatre στην Πάτρα σε 3 ξεχωριστές παραστάσεις με τον τίτλο "Μουσικά Σταυροδρόμια". Για το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματίσει live εμφανίσεις σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πατρέων, σε θέατρα και μουσικές σκηνές στην Πάτρα, την Ναύπακτο και την Αθήνα.

Οι Βαβέλ είναι:

Φώτης Αναγνωστόπουλος (πολίτικη λύρα, ούτι, τραγούδι)

Πάνος Καββαθάς (κιθάρα, τραγούδι)

Ελένη Τσέκη (ακορντεόν)

Γιώργος Μπαράκος (κρουστά, φωνητικά)

 

Φιλική συμμετοχή στην ηχογράφηση: Διονυσία Ντρουβάρη (τραγούδι)

Φωτογραφίες βίντεο: Χαρά Παπαδοπούλου, Γιώτα Σακελλαρίου, Γ. Καββαθάς

Recorded, Mixed &Mastered at Noise Box Studio by ΔιονύσηςΜπάστας, 2020

Βαβέλ

Πώς ξεκίνησαν όλα

Στη μουσική παράσταση της «Βαβέλ», τη μια στιγμή "Ο Άμλετ της Σελήνης" χορεύει "Libertango" και την άλλη η "Μισιρλού" το πασίγνωστο "Bolero" του Ravel! Το "Ας ερχόσουν για λίγο" μας φέρνει κοντά σε μια "Historiadeunamor" και ο "Κηπουρός" του Παύλου Παυλίδη αναρωτιέται ξανά "Πώς να σωπάσω μέσα μου"... Το γλυκό "Νανούρισμα" της Σμύρνης σιγοτραγουδιέται πάνω από την Κρήτη του "Ερωτόκριτου" και ο "PinkPanther" του HenryMancini ψάχνει να μάθει "Ποια να σαι εσύ"....!

Τον Μάιο του 2019, ο Φώτης Αναγνωστόπουλος (πολίτικη λύρα, ούτι, τραγούδι) από το χώρο της παραδοσιακής και ρεμπέτικης μουσικής συναντά τον Πάνο Καββαθά (κιθάρα, τραγούδι) από το χώρο του σύγχρονου έντεχνου ρεπερτορίου, με επιδίωξη τη μουσική γεφύρωση δύσης-ανατολής μέσα από παραδοσιακά (θρακιώτικα, μικρασιάτικα, μακεδονίτικα, αρμένικα κ.α.) και έντεχνα τραγούδια γνωστών ελλήνων δημιουργών. Πολύ σύντομα, προστίθεται στην ομάδα η Ελένη Τσέκη (ακορντεόν) φέρνοντας μαζί της αγαπημένα βαλς, αργεντίνικαtango και ρετρό ελληνικά κομμάτια. Το μουσικό παζλ ολοκληρώνεται με τον Γιώργο Μπαράκο (κρουστά, φωνητικά) για να συμπληρώσει το σχήμα τόσο ρυθμικά όσο και εκτελεστικά.