Τιμώντας τον ποιητή Κωστή Παλαμά

Κωστή Παλαμά
Κυρ, 02/08/2020 - 09:39

Ο Όμιλος και σύλλογος Καλών Τεχνών Πατρας «Κωστής Παλαμάς» με την στήριξη δέκα πολιτιστικών συλλόγων  τιμούν τα 160 χρόνια από τη γέννηση του Κωστή Παλαμά και συμβάλλουν στην ανάδειξη από την UNESCO του ολυμπιακού ύμνου ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις την Τετάρτη 5 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ, στον πολιτιστικό-καλλιτεχνικό χώρο εστίασης «Elefantas» στον Καστελλόκαμπο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Με ιδιαίτερη αγάπη και ουσιαστική συμμετοχή ανταποκρίθηκαν οι γνωστοί για την πολιτιστική τους δράση Σύλλογοι (Καστελλοκάμπου-Ρίου-Αγ.Βασιλείου-Αραχωβιτίκων-Μποζαιτίκων-Αγ.Παντελεήμονος-Ανθούπολης και Σελλά) στο κάλεσμα του Συλλόγου και Ομίλου Καλών Τεχνών Πάτρας Κωστής Παλαμάς για να τιμήσουν τα 160 χρόνια από την γέννηση του Τιτάνα του Πνεύματος, συμπολίτη μας ποιητή Κωστή Παλαμά και να στηρίξουν την Διεθνή Ολυμπιακή Κίνηση του Συλλόγου Kωστής Παλαμάς για την ανάδειξη από την UNESCO του Ολυμπιακού ύμνου ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.

Θα απονεμηθεί στους Συλλόγους το γνωστό ενθύμημα, δίγλωσσο βιβλίο-λεύκωμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού με τίτλο «Ολυμπισμός-Ολυμπιακός ύμνος-Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο-Κωστής Παλαμάς» για την πολιτιστική τους δράση και την προσφορά τους στον άνθρωπο

Επίσης ομόφωνα αποφάσισαν να τιμήσουν τον ευεργέτη, ιδρυτή της Στέγης Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς κ. Στεφανόπουλο Αθανάσιο για την πολιτιστική του προσφορά στην Πόλη μας.

Την εκδήλωση τιμούν με την Καλλιτεχνική τους παρουσία οι καταξιωμένοι ζωγράφοι του Συλλόγου με μια πρωτότυπη Έκθεση παρουσιάζοντας το ποιητικό έργο του Κωστή Παλαμά σε εικαστικές δημιουργίες. Ο φιλότεχνος γίνεται συγχρόνως και αναγνώστης του ποιητικού έργου του Παλαμά.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 5 Αυγούστου στο Πολιτιστικό-Καλλιτεχνικό χώρο Εστίασης “Elefantas” στον Καστελλόκαμπο και ώρα 8.30 μμ, ευγενή προσφορά του διαχειριστή επιχειρηματία Γιάχου Γεώργιου

Χαρά μας και τιμή η παρουσία σας».