Διάθεση εισιτηρίων

Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: «Ο γυρισμός του ξενητεμένου»

Γυρισμός του Ξενιτεμένου
Σάβ, 01/08/2020 - 11:16

Ξεκινά από σήμερα η δωρεάν διάθεση εισιτηρίων για την θεατρική παράσταση «Ο γυρισμός του ξενητεμένου» που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ, την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Αυγούστου.

Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται καθημερινά συμπεριλαμβανομένου και του Σαββατοκύριακου - πλην Δευτέρας - στο Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6.00 το απόγευμα.

Ένα λευκό ύφασμα τέμνει τη πλατεία, ανεβαίνει στη σκηνή και καταλήγει σ έναν αργαλειό. Η παραλογή “Ο Γυρισμός του Ξενιτεμένου” παραπέμπει στην επιστροφή του Οδυσσέα χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα και την ομηρική διαδικασία της αναγνώρισης με σημάδια (Βασικό στοιχείο της τραγωδίας κατά τον Αριστοτέλη και ένας από τους 4 τύπους αναγνώρισης όπως τους όρισε ο ίδιος στην “Ποιητική” του)

Στην Οδύσσεια το δίπολο “νόστος-θάνατος” αποτελεί τον κεντρικό άξονα πάνω στον οποίο δομείται όλο το έπος. Η ξενιτιά όμως δεν είναι μόνο γεωγραφική. Το μεγαλύτερο όνειρο είναι το ταξίδι του νόστου στο χαμένο μας σώμα.

Ο ήχος του αργαλειού πάνω στη σκηνή , σαν κάποιο πρωτόγονο κρουστό, μας κρατά δεμένους με αυτή την απώλεια. Δεν υπάρχει όμως ζωή μέσα στη μνήμη.

Ζωή είναι η τεντωμένη χορδή στο τόξο που κρατά ο Έρωτας. Νόστος, Έρωτας και Θάνατος λοιπόν. Τρεις γυναίκες στη σκηνή.

Κείμενα, Σκηνοθεσία και Σκηνικά: Ιωάννης & Κοψίνης

Διεύθυνση παραγωγής: Τίνα Γιοβάνη

Παίζουν: Άννη Ονουφρίου, Μαρίνα Παντελάκη, Λένα Νάτση