Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος: «Ο Διαβολάκος» του Ρομπέρτο Μπενίνι

Ο Διαβολάκος
Δευ, 29/06/2020 - 19:51

Το αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου θα φιλοξενήσει την Τρίτη 30 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ, στο πλαίσιο των προβολών της ενότητας του Δημοικού Κινηματογράφου, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, τον «Διαβολάκο» σε σκηνοθεσία Ρόμπερτο Μπενίνι.
Η ταινία αποτελεί μία από τις εξαιρετικές δημιουργίες του Μπενίνι και θα επαναπροβληθεί την Πέμπτη 2 Ιουλίου στην Κοινότητα Αργυρών και την Κυριακή 5 Ιουλίου στο πρώην 69ο Δημοτικό Σχολείο στου Ρωμανού.

Video

Ο Διαβολάκος (Il Piccolo Diavolo, 1988)

Σκηνοθεσία: Ρομπέρτο Μπενίνι

Ηθοποιοί: Γουόλτερ Ματάου, Ρομπέρτο Μπενίνι, Νικολέτα Μπράτσι

Διάρκεια: 104’
Στη Ρώμη, ο Αμερικανός ιερέας Μορίς (Γουόλτερ Ματάου), προσπαθεί να βρει ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και πνευματικής του ζωής, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Μια μέρα τον καλούν για τον εξορκισμό μιας γυναίκας και το δαιμόνιο που φαίνεται να την είχε καταλάβει δεν είναι παρά ένας φοβισμένος διαβολάκος (Ρομπέρτο Μπενίνι), ονόματι Τζουντίντα. Ο ανήσυχος διαβολάκος θέλει να ανακαλύψει και να απολαύσει τις χαρές της γήινης ζωής και έτσι ακολουθεί παντού τον ιερέα. Όταν όμως ο Τζουντίντα, συναντήσει τυχαία τη Νίνα, θα νιώσει ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα. Ερωτευμένος τώρα ο διαβολάκος, θα αποδεσμεύσει τον Μορίς από την παρουσία του και θα τρέξει πίσω της.

Για την ταινία: Μια από τις πρώτες μεγάλου μήκους ταινίες του βραβευμένου με Όσκαρ (για την ερμηνεία του στην ταινία «Η ζωή είναι ωραία» / “La vita è bella”), Ρομπέρτο Μπενίνι. Στην ταινία «Ο Διαβολάκος», ο Μπενίνι εμπνέεται από την καθολική του οικογένεια και δομεί την ιστορία γύρω από τον αυστηρό ιερέα και τον ανήσυχο διαβολάκο. Μια απολαυστική αλλά βαθιά ανθρώπινη κωμωδία που επιβεβαιώνει τη σατιρική διάνοια του μεγάλου Ιταλού δημιουργού.

Καπερναούμ

«Μάγεψε» για μία ακόμα φορά η «Καπερναούμ»
Tο προαύλιο του 61ου Δημοτικού Σχολείου (Ταραμπούρα), ήταν το βράδυ της Κυριακής (χθες) ο τρίτος και τελευταίος σταθμός για την ταινία «Καπερναούμ» της Λιβανέζας Ναντίν Λαμπακί, η οποία προβλήθηκε στο πλαίσιο της ενότητας του Δημοτικού Κινηματογράφου.
Την ταινία παρακολούθησε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης , ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Μελάς, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι.