Στο σινέ Καστρο του Ρίου με «Παράσιτα»

Παράσιτα
Πέμ, 04/06/2020 - 10:13

Πρεμιέρα με τα οσκαρικά «Παράσιτα» κάνει το θερινό Σινέ Κάστρο στο Ρίο σήμερα Πέμπτη 4 Ιουνίου.

Ο χώρος θα είναι κάπως διαφορετικός, έτσι ώστε να τηρεί όλα τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας κατά του κορονοϊού.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 5,50 ευρώ το φοιτητικό και 7 ευρώ το κανονικό, ενώ ήδη έγιναν γνωστές οι τρεις πρώτες ταινίες.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

AΠΟ 4/6 ΕΩΣ 7/6 (21.30)

«ΠΑΡΑΣΙΤΑ»

AΠΟ 8/6 ΕΩΣ 10/6 (21.30)

«Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ»

ΑΠΟ 11/6 ΕΩΣ 14/6 (21.30)

«Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΤΡΥΠΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ»

Video

Ο Μπονγκ Τζουν Χο αναδείχθηκε στον θριαμβευτή της τελετής απονομής των πιο περίβλεπτων βραβείων της διεθνούς βιομηχανίας του κινηματογράφου: με την ταινία του «Παράσιτα» (Parasite), μαύρη κοινωνική σάτιρα για τις κοινωνικές ανισότητες στη Νότια Κορέα, έγινε ο πρώτος ασιάτης που κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας, ενώ το έργο του έγινε η πρώτη ξενόγλωσση ταινία στην ιστορία των Όσκαρ που κέρδισε το βραβείο της καλύτερης ταινίας.
Είχε ήδη εξασφαλίσει το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και, ήδη στην αρχή της βραδιάς, αυτό του καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.

Η ταινία κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ των Κανών και έλαβε θερμή υποδοχή από τους κριτικούς.

Τα «Παράσιτα» είναι ένα μαύρο κωμικό θρίλερ που ακολουθεί τη ζωή των μελών της φτωχής οικογένειας των Κιμ στην Νότια Κορέα. Τα μέλη της οικογένειας δολοπλοκούν προκειμένου να προσληφθούν από μία πολύ πλούσια οικογένεια και επιχειρούν να παρουσιαστούν ως εξαιρετικά μορφωμένοι και με ικανότητες.

Όταν η πλούσια οικογένεια αναζητεί έναν «art therapist» για το παιδί της η κόρη της οικογένειας των Κιμ θα πλαστογραφήσει τα προσόντα της και θα οργανώσει την «εισβολή» των φτωχών συγγενών της στη ζωή της πλούσιας οικογένειας.