Από το Norwalk του Κονέκτικατ

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ - Μια αληθινή ιστορία

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ - Μια αληθινή ιστορία
Δευ, 18/05/2020 - 19:24

Η συγκλονιστική ταινία μικρού μήκους της Βασιλικής Τσανακτσίδου «Genocide – A true story» (ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ - Μια αληθινή ιστορία), πρόκειται να παρουσιαστεί σε παγκόσμια προβολή στο Υουtube στις 9.00 το βράδυ της Τρίτης 19 Μαΐου, σε κορυφαία κινηματογραφική ποιότητα 4Κ με δυνατότητα επιλογής ελληνικών, αγγλικών και υποτίτλων για άτομα με προβλήματα ακοής, για να γίνει κατανοητή σε όλους διεθνώς!

Μια ταινία αφιερωμένη στη μνήμη των κοριτσιών που πέθαναν στις πορείες θανάτου και στα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού γενικότερα. Μεταφέροντας ένα μήνυμα: Δεν ξεχνάμε τους προγόνους μας, τους τιμούμε και παλεύουμε για να αναγνωριστεί το σε βάρος τους ειδεχθές έγκλημα.

«Τα γεγονότα θα τα περιγράψουν οι ιστορικοί με την επιστημονική τους προσέγγιση. Τον πόνο όμως την ταπείνωση και την εξαθλίωση των προγόνων μας δεν μπορεί κανένας να την περιγράψει έτσι όπως είχαμε την τιμή να την ακούσουμε εμείς από τις γιαγιάδες μας. Έτσι όπως είχαμε εμείς την τιμή να την διαβάσουμε στα τρομαγμένα τους μάτια» αναφέρουν οι δημιουργοί της.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο Norwalk του Κονέκτικατ και στη Φιλαδέλφεια της των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και στην Ακρινή Κοζάνης.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 29 Μαρτίου 2019 στο Norwalk. Στη συνέχεια ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι της για τη Νέα Υόρκη και τις άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, στον Καναδά καθώς και στην Ελλάδα.

Video

«Αυτή η ταινία είναι το δικό μου κεράκι στη μνήμη εκείνων των ξεχασμένων νεκρών στους δρόμους της Ανατολής. Είναι ένα κεράκι στην μνήμη τους και μια υπόσχεση ότι δεν θα σιωπήσω. 100 χρόνια σιωπής είναι πολλά» αναφέρει χαρακτηριστικά η σεναριογράφος και πρωταγωνίστρια της ταινίας Βασιλική Τσανακτσίδου και προσθέτει ότι «το θέμα της ταινίας είναι η γενοκτονία των προγόνων μας μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας».

Την σκηνοθεσία, την εικονοληψία και το editing υπογράφει ο Τρύφωνας Δ. Ζήσης ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια και την οργάνωση της παραγωγής έχει ο γνωστός Πόντιος τραγουδιστής, και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών, Παναγιώτης Θεοδωρίδης.

Η μουσική επένδυση της ταινίας είναι του Θεόφιλου Πουταχίδη από το μουσικό έργο Η καμπάνα του Πόντου.

Η ταινία θα προβληθεί στο Υουtube στις 9.00 το βράδυ της Τρίτης 19 Μαΐου. Όσοι θέλουν να την παρακολουθήσουν πρέπει να κάνουν εγγραφή στο κανάλι της REC Productions στο Youtube πατώντας ΕΔΩ. Στη συνέχεια πατήστε και το καμπανάκι για να ειδοποιηθείτε για την παγκόσμια προβολή.

Video