Στο «Πάνθεον»

Δια "γυμνού οφθαλμού": «Ηλεκτρικός Κύκνος» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη

Ηλεκτρικός Κύκνος
Τετ, 26/02/2020 - 10:00

Στο πλαίσιο των προβολών δια «Γυμνού Οφθαλμού» στο «Πάνθεον», προβάλλεται την Τετάρτη

26 Φεβρουαρίου στις 9.45 μ.μ. η ταινία «Ηλεκτρικός Κύκνος» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη.

Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της τον περασμένο Σεπτέμβριο στο 76ο Φεστιβάλ της Βενετίας, όπου, παρά το μεσαίο μήκος της, προσκλήθηκε να συμμετάσχει, εκτός συναγωνισμού, στο Επίσημο Διαγωνιστικό. Υποτίθεται πως τα κτίρια δεν κουνιούνται. Αλλά στη Λεωφόρο Λιμπερταδόρ 2050 του Μπουένς Άιρες, ένα κτίριο κουνιέται. Μια περίεργη ναυτία εισχωρεί στους τοίχους και αποσυντονίζει τους κατοίκους. Αυτοί που ζουν στους ψηλούς ορόφους φοβούνται ότι θα πέσουν - αυτοί που μένουν από κάτω φοβούνται ότι θα πνιγούν.

Όπως σημειώνει ο υπεύθυνος του «γυμνού οφθαλμού» Νικόλαος ε. Καββαδίας, «η πολυταξιδεμένη σε σπουδαία κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου σκηνοθέτιδα (Βερολίνο, Λοκάρνο, Κάννες, Βενετία) αποδέχθηκε με χαρά την πρότασή του και θα ταξιδεύσει στην Πάτρα, θα είναι μαζύ μας στην προβολή και θα συνομιλήσει με το κινηματογραφόφιλο κοινό μετά την προβολή. Μετά την συζήτηση, κι εάν το κοινό το επιθυμεί, έχει προβλεφθεί να προβληθεί και το “Limbo”, η προηγούμενη ταινία της σκηνοθέτιδας, που “έκλεψε” τις εντυπώσεις στις Κάννες το 2016».

Video

Η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη αποφοίτησε από το τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης. Εχει τιμηθεί δύο φορές από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου με το βραβείο της καλύτερης ταινίας μικρού μήκους ενώ ήταν υποψήφια για το αντίστοιχο βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας EFA (European Academy Awards) τις χρονιές 2015 και 2017 αντίστοιχα.

Ο «Ηλεκτρικός Κύκνος», συμπαραγωγή Γαλλίας (Ecce Films), Αργεντινής (Un Puma) και Ελλάδας (Homemade Films), γυρίστηκε εξολοκλήρου στην πόλη του Μπουένος Αϊρες στην ισπανική γλώσσα. Ηθοποιοί: Carlos Aduviri, Nelly Prince, Elisa Massino, Nikita Zuckerberg, Susana Pampín. Σενάριο / Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη. Συμπαραγωγός: Μαρία Δρανδάκη, Victoria Marotta. Διάρκεια: 40’.

Συντελεστές
 
Ηθοποιοί
Carlos Aduviri, Nelly Prince, Elisa Massino, Nikita Zuckerberg, Susana Pampín
Σενάριο/ Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Roman Kasseroller
Μοντάζ: Σμαρώ Παπαευαγγέλου
Μουσική: Γιάννης Βεσλεμές
Σκηνικά: Lucia Carnicero
Κοστούμια: Greta Ure
Ηχος: Περσεφόνη Μήλιου, Simon Apostolou
Παραγωγoί: Emmanuel Chaumet, Caroline Demopoulos
Συμπαραγωγοί: Μαρία Δρανδάκη, Victoria Marotta
Παραγωγή: Ecce Films, Un Puma, Homemade Films, ARTE France, Centre National du Cinéma et de l’image Animée με την υποστήριξη Procirep Angoa, Universidad Del Cine (FUC), Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
Διάρκεια: 40’

 

Ταυτότητα Προβολής:

Τόπος: ΠΑΝΘΕΟΝ – Γούναρη 34, Πάτρα / τηλ.: 2610-325778
Ημερομηνία: Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020
Ώρα: 9.45 το βράδυ
Διοργανωτής: “γυμνός οφθαλμός”
Εισιτήριο: 5 ευρώ γενική είσοδος

Ηλεκτρικός Κύκνος