Στο θέατρο «Act»

«Η Μυρτώ και το κουνουπάκι»

Τμήμα Θεατρικών Σπουδών
Πέμ, 05/12/2019 - 16:22

Ο Ευγένιος Τριβιζάς βρίσκει και πάλι τον τρόπο να μιλήσει ποιητικά, απλά και ουσιαστικά για την αγάπη, για την διαφορετικότητα, για την απώλεια.

«Η Μυρτώ και το κουνουπάκι» είναι αποτέλεσμα μελέτης που έγινε κατά τη διάρκεια του έτους 2018-2019 στο «Εργαστήριο Σκηνικής Πράξης και Λόγου» με φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών και υπεύθυνες τις Αγγελική Κορδέλλου (μουσική, τραγούδι) και Μαρία Φραγκή (σκηνική δημιουργία, ερμηνεία)

Η μικρή Μυρτώ πηγαίνει διακοπές σε ένα μακρινό νησί. Την πρώτη μέρα αγκαλιάζει το πιο μεγάλο κύμα και βλέπει ένα μαγεμένο καράβι να αρμενίζει στα νότια. Το βράδυ τυλίγει στο δάχτυλό της μια φεγγαραχτίδα και πέφτει να κοιμηθεί. Το παράθυρο με τα γεράνια στο περβάζι είναι ανοιχτό και η νύχτα σιωπηλή. Τότε ενώ κανείς μα κανείς δεν το έχει προσκαλέσει εμφανίζεται το κουνουπάκι. Ένα παραμύθι με ζαχαρένιες μυγδαλιές και γοργόνες που χορεύουν γαϊτανάκι, μια νοσταλγική ιστορία για τη μοναξιά, τη συντροφιά, το κάλεσμα της θάλασσας και τα καλοκαιριάτικα όνειρα, για τις διακοπές που όσο πιο πολύ τις περιμένεις τόσο περισσότερο αργούν να έρθουν, ένα παιχνίδι με ρυθμικά ζουζουνίσματα που διαβάζονται φωναχτά ώσπου το παιδί μαθαίνει να συμπληρώνει τους μισοτελειωμένους στίχους.

Η παρουσίαση θα γίνει απόψε στις 9.30 στο θέατρο «Act», με ελεύθερη είσοδο.

Τμήμα Θεατρικών Σπουδών