Θεατρική ομάδα «Ήθος Ποιεί»

Πρόσκληση σε «Δείπνο ηλιθίων»

Ήθος Ποιεί
Παρ, 08/11/2019 - 19:34

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του καλοκαιριού στην πλατεία της Λεύκας και στο Θεατράκι της Κρήνης, η κωμωδία «Δείπνο Ηλιθίων» του Φρανσίς Βεμπέρ παρουσιάζεται για μια ακόμη φορά, στο κοινό της Πάτρας και στο θεατρικό πολυχώρο «Μηχανουργείο» (Ευμήλου 2-Όπισθεν Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα Πατρών).

Την παράσταση ανεβάζει η θεατρική ομάδα "Ήθος ποιεί" του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λεύκας Πατρών σε σκηνοθεσία Γιάννη Βλάχου, τα τριήμερα 8, 9, 10 και 15, 16, 17 Νοεμβρίου στις 9.30 μ.μ. (τις Κυριακές 8.30 μ.μ.).

Ένα έργο που κριτικάρει το γεγονός της ευκολίας μας να βάζουμε ταμπέλες στους ανθρώπους καθώς και της δημιουργίας στερεότυπων στις διαφορετικές συμπεριφορές και προτιμήσεις. Στον κόσμο των ισχυρών, στην εποχή που όλοι κρίνουμε και κρινόμαστε ως χαζοί, έξυπνοι, όμορφοι, άσχημοι, πλούσιοι και φτωχοί μια τέτοια κωμωδία με τον πιο έξυπνο τρόπο μας κάνει να συλλογιστούμε…

Η αλαζονεία, η κακοήθεια, η δημιουργία στερεότυπων απέναντι στις διαφορετικές συμπεριφορές και προτιμήσεις αλλά και ο ρατσισμός, θίχτηκαν έξυπνα μέσα από τις κωμικοτραγικές καταστάσεις και τη δράση των ηρώων της παράστασης. Όμως, η τελική ανατροπή και τιμωρία των παραπάνω συμπεριφορών, αποτέλεσαν πολύτιμη τροφή για συλλογική σκέψη των θεατών της αφού στην παντοδυναμία της υπεροχής, οι ρόλοι του θύτη και του θύματος δεν είναι ποτέ ρεζερβέ και όλοι μας αναγκαζόμαστε να καθίσουμε και στα δύο τραπέζια...

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παίζουν (κατά σειρά εμφάνισης): Πιερ Μπροσάν: Χρήστος Γιαχαλής, Κριστίν Μπροσάν: Αλεξάνδρα Χρήστου, Γιατρός Σορμπιέρ: Νίκος Γασπαρινάτος, Φρανσουά Πινιόν: Χρήστος Σαλαμούρας, Πολ Λεμπλάν: Δημήτρης Σουλελές, Μαρλέν: Φωτεινή Τσαμπά, Λυσιέν Σεβάλ: Δημήτρης Μπάντιος.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Βλάχος. Σκηνογραφία: Χρήστος Σαλαμούρας. Κατασκευή/Επιμέλεια σκηνικών: Χρήστος Σαλαμούρας, Νίκος Γασπαρινάτος, Δημήτρης Σουλελές, Δημήτρης Μπάντιος. Κοστούμια/Μακιγιάζ: Θεατρική ομάδα.

Χειρισμός ήχου-φωτισμού: Γιάννης Βλάχος.

Κρατήσεις θέσεων στο τηλ.: 6945333057.