Χρήστος Κεχαγιόγλου

Εγκαίνια: Στην γκαλερί Cube «Ο Άλλος Άνεμος»

Χρήστος Κεχαγιόγλου
Παρ, 08/11/2019 - 15:04

Στην γκαλερί Cube πραγματοποιούνται απόψε στις 8.00 τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του εικαστικού Χρήστου Κεχαγιόγλου με τίτλο: «Ο Άλλος Άνεμος».

«Ο άλλος άνεμος έρχεται από το φανταστικό αρχιπέλαγος, που παιδιά σαν ήμασταν, χτίσαμε την μυθολογία του και το ταξιδέψαμε. Ή μάλλον αυτό μας κάλεσε και μας ταξίδεψε, αλλά μεγαλώνοντας εμείς σταματήσαμε πια να το πιστεύουμε. Κι όμως ο άνεμος του δεν σταμάτησε ποτέ να πνέει ελεύθερα μέσα μας, είναι εκείνο το ανάλαφρο αεράκι που αισθανόμαστε που και που ν’ αναστατώνει τη λογική μας και να μας απελευθερώνει από τις ψευδαισθήσεις της καθημερινότητας. Έρχεται από τόσο μακριά, που στην πνοή του ακούγεται ακόμα η γλώσσα του πρώτου ανθρώπου, η γλώσσα των μάγων, η αρχαία γλώσσα της δημιουργίας. Ας αφουγκραστούμε μες στη ζωγραφική τον ψίθυρο του, που ονοματίζει μυστικά τα πράγματα και τα αναζητά μες στη βαθιά κι αρχέγονη οντότητα τους» αναφέρουν.

Ο Χρήστος Κεχαγιόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1960. Σπούδασε μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης, κινηματογράφο στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές φιλοσοφίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Paris I-Sorbonne στο Παρίσι. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε 36 ατομικές εκθέσεις και σε τουλάχιστον 80 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα του ανήκουν στις συλλογές του Μουσείου Βορρέ, του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και σε πολλές συλλογές.

Η έκθεση φιλοξενείται στην γκαλερί Cube (στην οδό Μιαούλη 39 & Μαιζώνος, στην Πάτρα) και θα διαρκέσει έως τις 7 Δεκεμβρίου 2019.