Στην Αλέα του Royal

Με το «Αθάνατο Νερό» του Σπύρου Πετρουλάκη

Αθάνατο Νερό
Τετ, 09/10/2019 - 16:25

Το πρωτότυπο παιδικό βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη «Αθάνατο Νερό» θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που διοργανώνουν οι εκδόσεις «Μίνωας» και το βιβλιοπωλείο «Η Γωνιά του Βιβλίου», το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 στις 6 το απόγευμα στο χώρο Αλέα του Royal.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο συγγραφέας, ενώ θα συντονίζει ο Λάκης Βανταράκης.

Οι μικροί αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν στο παιχνίδι θησαυρού που θα οργανώσουν  η 2η και η 10η αγέλη των προσκόπων Πατρας.

Πρόκειται για το πρώτο παιδικό βιβλίο για την Πάτρα μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Μίνωας», στη σειρά «Ερευνητές μυστηρίων». Στη σειρά αυτή, με θέμα «Ταξίδια στην Ελλάδα», κάθε ιστορία διαδραματίζεται σε ένα διαφορετικό μέρος της χώρας μας, με σκοπό να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τις ομορφιές, τις ιδιαιτερότητες, αλλά και τις παραδόσεις του τόπου μας.
Στο «Αθάνατο νερό», δύο τρελά ζευγάρια διδύμων ζουν μια πρωτόγνωρη περιπέτεια με φόντο την πόλη της Πάτρας.

Αθάνατο Νερό

Τι συμβαίνει όταν ο μπαμπάς του μπαμπά ονομάζεται Ανδρέας και η μαμά της μαμάς Ανδριάνα; Τότε τα διδυμάκια παίρνουν το όνομά τους και όλοι μπερδεύονται… Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα από τα αστεία του Ανδρέα, αλλά δεν είναι.
Τι συμβαίνει όταν η προγιαγιά τους, ή «γιαγιά-προ» όπως την αποκαλούν τα παιδιά, που αγαπάει τα μυστικά και την ιστορία, αρχίζει να ξεχνάει; Τότε γράφει γρίφους για να γυμνάζει το μυαλό της.
Τι συμβαίνει όταν αυτοί οι γρίφοι πέφτουν κατά λάθος στα χέρια των παιδιών; Τότε τα παιδιά προσπαθούν να τους λύσουν.
Τι θα συμβεί, όμως, όταν οι γρίφοι οδηγούν σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της γιαγιάς-προ; Στο αθάνατο νερό;

Συγγραφέας
Ο Σπύρος Πετρουλάκης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, έχοντας ζήσει επίσης στο Ρέθυμνο και στα Χανιά από όπου και κατάγεται. Έχει δύο παιδιά, την Ειρήνη και τον Κωνσταντίνο. Είναι συνθέτης και στιχουργός και έχει συμμετάσχει σε μουσικές παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Τραγούδια του περιλαμβάνονται σε CD πολλών γνωστών καλλιτεχνών, ενώ έχει γράψει μουσική και τραγούδια για ντοκιμαντέρ και θεα­τρικές παραστάσεις. 
Ασχολείται με τη φωτογραφία (φωτογραφίες του έχουν βραβευτεί και δημοσιευτεί σε ευρωπαϊκά περιοδικά), είναι αφηγητής παραμυθιών, προπονητής και Πανελληνιονίκης στο άθλημα του Taekwondo και έχει ως χόμπι την αναρρίχηση και τις καταδύσεις.
Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Το παράθυρο της Νεφέλης (2014), Η εξομολόγηση (2015), H Παναγιά της φωτιάς (2016), Το τελευταίο δαχτυλίδι (2017), Αμαλία (2018), Σασμός (2019) καθώς και τα βιβλία του για παιδιά Στα χνάρια του κουρσάρου Μπαρμπαρόσα (2014), Ο θησαυρός του Κυβερνήτη (2015), Ο δράκος Μπουρμπουλήθρας (2016) και Η συνταγή της ευτυχίας (2016) και Το αθάνατο νερό (2019).
Τον Νοέμβριο του 2017 πραγματοποιή­θηκε έκθεση ζωγραφικής εικαστικών με αφορμή το συγγραφικό έργο του Σπύρου Πετρουλάκη στην γκαλερί ΑΓΚΑΘΙ.