«Η Πάτρα της Μεσογείου» στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών
Δευ, 05/08/2019 - 18:47

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας με αφορμή την επέτειο της δεκαετούς λειτουργίας του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών και την παράλληλη διεξαγωγή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων στην Πάτρα το χρονικό διάστημα 26-31 Αυγούστου 2019, διοργανώνει όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, την ενδιαφέρουσα περιοδική αρχαιολογική έκθεση με τίτλο «Η Πάτρα της Μεσογείου» (“Mediterranean Patras”).

Η έκθεση όπως διευκρινίζεται, επικεντρώνεται στις σχέσεις της Πάτρας και ευρύτερα της Αχαΐας με άλλες περιοχές της Μεσογειακής λεκάνης από την 3η χιλιετία π.Χ. έως και τον πρώιμο 18ο αιώνα.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών να θυμίσουμε πως βρίσκεται στη βόρεια είσοδο της πόλης (Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 36-40) και στεγάζεται σε κτίριο που κατασκευάστηκε το 2008 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Θεοφάνη Μπομπότη. Έχει συνολικό εμβαδό 5.955 τ.μ. και διαθέτει 3 μεγάλες αίθουσες για τη μόνιμη έκθεση, μία αίθουσα για περιοδικές εκθέσεις, σύγχρονους χώρους υποδοχής και εξυπηρέτησης κοινού, αμφιθέατρο, αναψυκτήριο, εργαστήρια συντήρησης, αποθήκες αρχαίων και υπαίθριο χώρο, ο οποίος εξυπηρετεί και τη στάθμευση των οχημάτων των επισκεπτών.

*Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από τις 26 Αυγούστου έως το τέλος Δεκεμβρίου 2019.