Με την «Ποίηση της Νύχτας» στο Πολύεδρο

Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης
Πέμ, 11/07/2019 - 19:33

- Τι φωτίζει τη νύχτα;
- Η ποίηση.

Jean-Luc Godard - Alphaville

 

Η Μικρή Άρκτος προτείνει τη μουσική παράσταση με τίτλο «Η ποίηση της νύχτας» με τους Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη στο Πολύεδρο στην Πάτρα αύριο Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ.

Η νύχτα έχει λόγο, μελωδίες, έχει εικόνες, πρόσωπα, μοναξιά, ηρεμία και φασαρία μαζί, έχει συνωστισμό, αναμονή και έρωτα. Η νύχτα που εμπνέει τους καλλιτέχνες είναι ο βασικός άξονας αναζήτησης του Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη.

Από την beat λογοτεχνία ως τους καταραμένους ποιητές, η νύχτα που ξεκινά με το ηλιοβασίλεμα και ολοκληρώνεται την ανατολή, προσφέρει ένα ταξίδι γεμάτο μελωδίες, αρώματα και αναμνήσεις. Η Κατερίνα Γώγου, ο Ανδρέας Εμπειρίκος, ο Τζελαλαντίν Ρουμί, ο Άρθουρ Ρεμπώ και άλλοι πολλοί θα είναι παρόντες στην «Ποίηση της Νύχτας» με το μοναδικό τρόπο των αδερφών Καλογεράκη.

Μέσα από το «προσωπικό» τους ταξίδι, οι νέοι δημιουργοί, Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης, με μία κιθάρα και δύο φωνές, μας ταξιδεύουν στα μονοπάτια της ποίησης και της μουσικής, μας διηγούνται τις δικές τους αναζητήσεις μέσα από το πρωτότυπο πάντρεμα των παλιών ρεμπέτικων τραγουδιών με τα ερωτικά ποιήματα του Ρεμπώ αλλά και μοναδικές μελοποιήσεις Ελλήνων και ξένων ποιητών.

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019
Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.
Πολύεδρο | Κανακάρη 147, Πάτρα
Κρατήσεις 2610 277 342
Εισιτήριο θεάματος 10€