Αποχώρησε από τον ΕΣΑΚΕ ο Ολυμπιακός!

«Τζάμπολ» στα play offs το Σαββατοκύριακο

ΕΣΑΚΕ
Τετ, 15/05/2019 - 17:14

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσουν τα play offs της Α1 μπάσκετ, καθώς η βαθμολογία επικυρώθηκε από τον ΕΣΑΚΕ στη διάρκεια της σημερινής (15/05) σύσκεψης των ΚΑΕ στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής.

Με βάση την εξέλιξη αυτή κι ενώ εκκρεμεί ακόμη η απόφαση του ΑΣΕΑΔ στην προσφυγή που έχει καταθέσει ο Ολυμπιακός για παράνομη/αντικανονική κλήρωση των διαιτητών της 26ης (τελευταίας) αγωνιστικής της regular season, οι αγώνες των play offs θα πρέπει να ξεκινήσουν στις 18 και 19 Μαΐου, δηλαδή, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Με βάση το πρόγραμμα κι ενώ ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων, στον πρώτο γύρο ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την οργή και αποχώρηση του Ολυμπιακού, με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο να λέει ότι «εμείς δεν συμμετέχουμε σε πραξικοπήματα, ας παίξουν μόνοι τους play offs»!

Να σημειώσουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έχει προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ, με την εκδίκαση να είναι προγραμματισμένη για αύριο και εξ αιτίας αυτής της εκκρεμότητας στην προηγούμενη συνεδρίαση ο ΕΣΑΚΕ δεν είχε ορίσει αγώνες, αφού είχε ειπωθεί ότι δεν μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία.

Πλέον τα δεδομένα αλλάζουν και αυξάνεται το ενδιαφέρον αφ' ενός για την απόφαση του ΑΣΕΑΔ, αφ' ετέρου για το αν ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει και σε άλλες ενέργειες, κατά της σημερινής απόφασης.

Μέχρι να φτάσουν σε αυτό το σημείο, η κουβέντα αφορούσε στο θέμα της πρόθεσης αναδιάρθωσης, με τις ομάδες να συμφωνούν με απόλυτη πλειοψηφία 14-0 με το αίτημα του Λαυρίου και να στέλνουν την... πάσα στην ΕΟΚ που θα κληθεί να πάρει την τελική απόφαση.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε να μείνει το Λαύριο αν πρόκειται να μην κατέβει ομάδα στα play offs και να πέσει αυτή μαζί με τον Κολοσσό... δείχνοντας τον Ολυμπιακό ενώ όπως ειπώθηκε αργότερα από τον ΕΣΑΚΕ, ακόμα κι αν γίνει η αναδιάρθρωση, όποιος δεν κατέβει στα play offs, υποβιβάζεται!

Το σκεπτικό με το οποίο ο ΕΣΑΚΕ προχώρησε στην επικύρωση της βαθμολογίας ήταν ότι ο Ολυμπιακός με την προσφυγή του στο ΑΣΕΑΔ δεν ζητάει επανάληψη της αγωνιστικής, άρα ακόμα και αν δικαιωθεί, τα αποτελέσματα θεωρούνται έγκυρα.

Προμηθέας: Αρχίζει τα play offs με ΠΑΟΚ

Να θυμίσουμε ότι ο Προμηθέας κατέλαβε την 4η θέση, επιτυγχάνοντας την είσοδό της στην τετράδα της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος για 2η συνεχόμενη χρονιά και θ’ αντιμετωπίσει τον Π.Α.Ο.Κ. με πλεονέκτημα έδρας στην Α΄ (προημιτελική) Φάση των play offs, που θυμίζουμε πως θα κριθεί στις 2 νίκες. Δηλαδή, ο Προμηθέας θα δώσει τον 1ο και το 3ο (εφόσον χρειαστεί) αγώνα στην Πάτρα.