Η Πατρινή Ηλ. Αλεξόπουλου με την Εθνική ανσάμπλ στο Μπακού

Ήλια Αλεξόπουλου
Τετ, 15/05/2019 - 17:09

Με τρεις γυμνάστριες του ατομικού και έξι νεάνιδες στο ανσάμπλ θα αγωνιστεί η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, που θα ξεκινήσει αύριο στο Μπακού και θα ολοκληρωθεί στις 19 Μαΐου.

Ανάμεσα στις αθλήτριες που έχουν επιλεγεί βρίσκεται και η Πατρινή Ήλια Αλεξόπουλου η οποία μαζί με τις Κατερίνα Βούσουλα, Ραφαηλία-Μαρία Γουργιώτη, Αγγελική Καραγιάννη, Ελένη Ρίζου, Νίνα Ανδρεανίδου συγκροτούν το νεοσύστατη Εθνική ανσάμπλ νεανίδων και έχουν στόχο τη διάκριση.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης, τόνισε: «Περιμένουμε από τις αθλήτριές μας να δείξουν την αξία τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η ομάδα μας στο ατομικό γυναικών προχωρά ενωμένη, για να διεκδικήσει κάτι καλό. Το μέλλον ανήκει σ’ αυτή την ομάδα, όπως ανήκει και στην Εθνική ανσάμπλ νεανίδων, που επίσης προσδοκούμε να έχει θετική παρουσία στο Μπακού. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλες τους».

Θυμίζουμε ότι η Εθνική ομάδα ανσάμπλ των νεανίδων, η οποία μετρά περίπου έξι μήνες ύπαρξης, κατάφερε να δείξει ότι ο χρόνος θα είναι σύμμαχός της: Οι Ήλια Αλεξοπούλου, Ραφαηλία Γουργιώτη, Αγγελική Καραγιάννη, Κατερίνα Βούσουλα, Νίνα Ανδρεανίδου στο πρόσφατο διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής Aphrodite Cup στο το ταπί του Ολυμπιακού Κλειστού του Φαλήρου συγκέντρωσαν 14,300 βαθμούς στις 5 κορδέλες και σε συνδυασμό με τους 15,100 που είχαν πάρει μία ημέρα νωρίτερα στα 5 στεφάνια έφτασαν τους 29,400 βαθμούς στο άθροισμα του σύνθετου αγώνα, τερματίζοντας 4ες μεταξύ 11 ομάδων.

Video