Και η Ολυμπιάδα Πατρών

FIBA: Πρόβλημα στον Απόλλωνα με απαγόρευση μεταγραφών

Απόλλων Πατρών
Δευ, 29/06/2020 - 07:53

«Χέρι» στην ΕΟΚ έβαλε η FIBA για τις μεταγραφές που πραγματοποιούν ομάδες, οι οποίες έχουν ban -ανάμεσα σε αυτές και ο Απόλλων της Πάτρας (και η Ολυμπιάδα Πατρών).

Η παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ βάζει φρένο στην μέχρι πρότινος τακτική της ελληνικής ομοσπονδίας να επιτρέπει στους συλλόγους να πραγματοποιούν μεταγραφές ξένων παικτών που αγωνίζονταν ήδη στην Ελλάδα.

Βλέποντας ότι τα χρέη των ομάδων δεν αποπληρώνονται και τα ban δεν αποσύρονται, η FIBA απέστειλε επιστολή προς τον Γιώργο Βασιλακόπουλο ώστε να σταματήσει αυτή η τακτική που ίσχυε μόνο στο ελληνικό μπάσκετ.

Με έγγραφό της προς την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης η FIBA ζήτησε συμμόρφωση στους κανονισμούς για να μην προχωρήσει στην επιβολή προστίμου που αγγίζει τις 19 χιλιάδες ευρώ. «Θεωρούμε πως δεν έχετε κάνει επιτυχημένα βήματα ως Ομοσπονδία, πιστεύουμε ότι θα πάρετε τα απαραίτητα μέτρα για να αποφύγετε οποιοδήποτε πειθαρχικό μέτρο. Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά» αναφέρεται στον επίλογο του σχετικού εγγράφου.

Με αυτήν απαγορεύει στην ΕΟΚ να εκδίδει δελτία σε ομάδες που έχουν απαγόρευση μεταγραφών ακόμη κι αν οι αθλητές αγωνίζονταν στην Ελλάδα την περασμένη σεζόν.

Προς το παρόν οι ελληνικές ομάδες με ban είναι οι εξής: Άρης (8 ban), ΑΕΚ (1 ban), Πανιώνιος (1 ban), Απόλλων Πατρών (1 ban), Μαρούσι (1 ban), Ολυμπιάδα Πατρών (2 ban) και Ολύμπια Λάρισας (1 ban).

Tο μεγάλο πρόβλημα για τον Απόλλωνα είναι η εκκρεμότητα που υπάρχει με τον Άλεξ Άκερ. Και όλα αυτά τη στιγμή που η πατρινή ομάδα ψάχνει να καλύψει το κενό του Άγγελου Τσάμη αλλά και να ενισχυθεί μέσα στην ρακέτα για το νέο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής. Υπάρχει ενδιαφέρον για να εντάξει πάλι στο δυναμικό του τον Φώτη Λαμπρόπουλο και ήδη έχουν  γίνει οι πρώτες συζητήσεις. Δεν είναι μια εύκολη περίπτωση αφού πάντα στο μυαλό του έμπειρου παίκτη είναι και η  Αργεντινή, αλλά ο Απόλλωνας προσπαθεί  να τον εντάξει στο δυναμικό του αφού είναι παίκτης αγαπητός στους φιλάθλους της ομάδας και πιθανή επιστροφή του θα βοηθήσει σε μέγιστο βαθμό την Πατρινή ομάδα στο νέο πρωτάθλημα.