Ολυμπιακή Φλόγα: Άρχισε το ταξίδι της για το Τόκιο

Ολυμπιακή Φλόγα
Πέμ, 19/03/2020 - 14:11

Η εξάπλωση του κορονοϊού όπως ήταν φυσικό επηρέασε και την Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020».

Η Τελετή πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία κόσμου στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπως και χωρίς την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Η εκδήλωση δεν θύμιζε σε τίποτα τις αντίστοιχες του παρελθόντος. Στη Λαμπαδηδρομία εντός του Παναθηναϊκού Σταδίου μετείχαν οι Ολυμπιονίκες Λευτέρης Πετρούνιας και Κατερίνα Στεφανίδη.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ στην Ελλάδα Σπύρος Καπράλος, ενώ μέσω video έστειλε μήνυμα ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκυο 2020» και πρώην πρωθυπουργός Γιοσίρο Μόρι.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Μια πρωτοφανής πανδημία δοκιμάζει τις κοινωνίες όλου του πλανήτη. Η τελετή παράδοσης της Φλόγας, έστω και χωρίς την πολυπληθή παρουσία αθλητών και ολυμπιονικών, χωρίς το κοινό που θα επιθυμούσε να παρευρίσκεται στο Στάδιο για να την παρακολουθήσει, έχει έναν ισχυρό συμβολισμό. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η έκφραση της συνεχούς προσπάθειας του ανθρώπου να υπερβεί τον εαυτό του. Είναι η ζωντανή εκδήλωση της συνεργασίας των λαών, της φιλαλληλίας και της κατανόησης του άλλου, της ομόνοιας, της καλής θέλησης, της αδελφοσύνης. Αυτές οι αξίες που ενέπνευσαν το "ευ αγωνίζεσθαι" των αρχαίων Ελλήνων, είναι ακριβώς εκείνες που μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν σήμερα το όπλο μας απέναντι στον κοινό εχθρό. Μ' αυτές θα τον πολεμήσουμε, με αυτές θα τον νικήσουμε». 

 

 

Ευχαρίστησε, επίσης, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για τη εμπέδωση του ολυμπιακού πνεύματος από την ελληνική κοινωνία και αφού σημείωσε ότι η Αρχαία Ολυμπία φωτίζει τον δρόμο προς το Τόκιο τόνισε ότι «όλοι οι Έλληνες ευχόμαστε καλή επιτυχία στους Ιάπωνες διοργανωτές των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων»