Ο Κατσουράνης θυμήθηκε ότι είναι Πατρινός και μας προσκαλεί στους Μεσογειακούς!

Κώστας Κατσουράνης
Δευ, 12/08/2019 - 17:52

Ξεχωριστή αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων γίνεται με αφορμή τις δηλώσεις του Κώστα Κατσουράνη για τη μεγάλη αθλητική γιορτή που έρχεται στην Πατρα.

Θυμίζουμε ότι ο Κατσουράνης μεγάλωσε σε μια γειτονιά της Πάτρας, τα Ζαρουχλέικα, και ξεκίνησε ερασιτεχνικά το ποδόσφαιρο από τον Παναχαϊκό Νέου Σουλίου με (παίκτη-)προπονητή τον πατέρα του. Την πρώτη του χρονιά εκεί, συνέβη το εξής σπάνιο: πατήρ Κατσουράνης (στα 38 του) και υιός (στα 14) σκόραραν αμφότεροι στο ίδιο ματς. Μετά από μια περιήγηση στο Α' και Β' τοπικό της ΕΠΣ Αχαΐας, ο Κώστας Κατσουράνης παίρνει μεταγραφή στην Παναχαϊκή της Α' Εθνικής, το 1996.

Μόλις πριν δύο μήνες ισχυριζόταν ότι ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΝΟΣ!

Ο διάλογος με τον δημοσιογράφο ήταν ο εξής (στο βίντεο στο 14.00):

ΔΗΜ.: Να ρωτήσω κάτι ιντριγκαδόρικο τον Κώστα Κατσουράνη ως Πατρινός που είναι…

ΚΑΤΣ.: Δεν είμαι Πατρινός. Είμαι Ηπειρώτης, γεννήθηκα απλά στην Πάτρα…

ΔΗΜ.: Καλά, θα σε ρωτήσω ως Ηπειρώτη που έχεις ζήσει πολλά χρόνια στην Πάτρα.

Προφανώς αυτή τη φορά ξαναθυμήθηκε και αναλυτικά ο ίδιος αυτή τη φορά αναφέρει:

Μία από τις σημαντικές προσωπικότητες του αθλητισμού στη χώρα μας, μιλά για τους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες. Ο λόγος για τον πρωταθλητή Ευρώπης με τη Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου το 2004, Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος για δυόμισι χρόνια διετέλεσε τεχνικός διευθυντής της Παναχαϊκής.

Ο παλαίμαχος διεθνής χαφ  γνωρίζει πολύ καλά τα… κόλπα  της μπάλας και μπορεί το ποδόσφαιρο να μην συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα της “Πάτρα 2019”, ωστόσο  υπάρχει το συναφές Βeach Soccer που αναμένεται να προσφέρει πλούσιο θέαμα και να προσελκύσει πολύ κόσμο στην εγκατάσταση “Άρτεμις”.

«Οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες είναι μια σπουδαία διοργάνωση και ένα μεγάλο γεγονός όχι μόνο για τη Πάτρα αλλά και για όλη την Ελλάδα» είπε ο Κατσουράνης και πρόσθεσε: «Καλώ όλους τους Πατρινούς να έρθουν στα γήπεδο για να δουν από κοντά τους αγώνες  και φυσικά να παρακολουθήσουν και το Βeach Soccer που σίγουρα θα προφέρει δυνατές συγκινήσεις στην άμμο».

Ο Κατσουράνης σχολίασε και τη κουλτούρα των φιλάθλων της Πάτρας: «Ξέρω πολύ καλά την θετική διάθεση του κόσμου που πάντοτε στέκεται δίπλα σε οτιδήποτε καλό γίνεται και είμαι σίγουρος πως θα αγκαλιάσουν τους Αγώνες».