Αδιέξοδο σε Σούπερ Λιγκ 1 και Σούπερ Λιγκ 2

Σούπερ Λιγκ
Πέμ, 11/07/2019 - 16:11

Μπέρδεμα προκύπτει πάλι για το ελληνικό ποδόσφαιρο, μιας και Super League 1 και Super League 2 διαφωνούν στον τρόπο με τον οποίο θα υποβιβαστούν και θα προβιβαστούν οι ομάδες από κάθε κατηγορία.

Στη σημερινή συνεδρίασή της, η διοργανώτρια αρχή της δεύτερης τη τάξει ποδοσφαιρικής κατηγορίας αποφάσισε την απευθείας άνοδο των δύο πρώτων ομάδων. Ωστόσο, η Super League 1, η αρχή της πρώτης κατηγορίας δηλαδή, έχει αποφασίσει τον απευθείας υποβιβασμό μίας ομάδας (εκείνη που θα τερματίσει στην τελευταία θέση των πλέι άουτ) και μπαράζ ανάμεσα στην προτελευταία της πρώτης κατηγορίας και την δεύτερη της δεύτερης κατηγορίας.

Έτσι, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, σημειώνεται ασυμφωνία μεταξύ των αρχών των δύο πρώτων εθνικών κατηγοριών, με τη λύση πλέον να αναμένεται από πλευράς ΕΠΟ, εκτός αν κάποια από τις δυο Ενώσεις βάλει… νερό στο κρασί της. 

Πέρσι, η Σουπερ Λίγκα ήθελε υποβιβασμό τριών και άνοδο μίας ομάδας, ενώ η Ένωση Β΄ Εθνικής διαφωνούσε. Η ΕΠΟ είχε αποφασίσει, και το Διαιτητικό Δικαστήριο είχε επικυρώσει έπειτα από προσφυγή του Συνεταιρισμού, τον υποβιβασμό τριών ομάδων και μπαράζ για άλλη μία θέση. Μπαράζ είχαν δώσει ο ΟΦΗ με τον Πλατανιά και κερδισμένος είχε βγει ο πρώτος.

Στο συμβούλιο αποφασίστηκε επίσης, να γίνουν πλέι οφ στις θέσεις 1-6 και πλέι άουτ στις θέσεις 7-12 (με δύό γύρους).

Επίσης, η σέντρα στη Σούπερ Λιγκ 2, αν όλα πάνε καλά, θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου ενώ εκκρεμεί μια συνάντηση με το νέο υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για τα τηλεοπτικά και μία συνάντηση των νομικών των ομάδων για τα τροφεία των παικτών.