Γ.Βαρουφάκης: Έβαλε "φωτιές" στη Βουλή με ένα usb

usb ηχογραφησεις eurogroup

«Φωτιά» σε μια κατά τ' άλλα προβλέψιμων τόνων τη συζήτηση για τα εργασιακά έβαλε ο Γιάνης Βαρουφάκης, καταθέτοντας το στικάκι με τις ηχογραφήσεις όλων των κρίσιμων Eurogroup του πρώτου εξαμήνου του 2015.

Το στικάκι μπορεί να επιστράφηκε ως «απαράδεκτο» από τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, με το επιχείρημα ότι το Κοινοβούλιο δεν πρόκειται να γίνει «αχθοφόρος» και «βαστάζος» των ευθυνών του Γιάνη Βαρουφάκη, ο ίδιος ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 ωστόσο, «πέτυχε» να στρέψει πάνω του τους προβολείς της δημοσιότητας για τα «κατορθώματά» του το πρώτο εξάμηνο του 2015. 

Την απόφαση Τασούλα στήριξε ο πρωθυπουργός, ο οποίος μάλιστα, με αφορμή την αναφορά Βαρουφάκη πως ο κ. Τσίπρας έδωσε τα πλεονάσματα για τα εργασιακά, αναρωτήθηκε εάν έτσι προέκυψαν τα μεγάλα πλεονάσματα. «Ίσως τελικά αυτή η συζήτηση για το αμαρτωλό 6μηνο του 2015 να πρέπει να γίνει για να σας έχουμε και τους δύο στην αίθουσα και να μάθουμε τι έγινε τότε», σχολίασε και με εμφανή δόση ειρωνείας πρότεινε κατ' αντιπαράσταση εξέταση του τέως πρωθυπουργού με τον πρώην υπουργό του.