Ανακοινώσεις Βρούτση για τη νέα Κοινωφελή - Πότε ξεκινά

ΒΡΟΥΤΣΗΣ

Περαιτέρω μείωση της ανεργίας αναμένει η κυβέρνηση, μετά και τη δημοσιοποίηση των σχετικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, αργότερα σήμερα, σύμφωνα με απάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, σε ερωτήματα βουλευτών για θέματα κοινωφελούς εργασίας.

Απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Μπάρκα, χαρακτήρισε ανακριβή όσα είπε περί αύξησης της ανεργίας επί κυβέρνησης της ΝΔ. Συγκεκριμένα ο κ. Βρούτσης είπε: «Ιούλιος 2018, επί ΣΥΡΙΖΑ, ανεργία 19,1. Ιούλιος 2019, επί ΝΔ, 16,9. Αύγουστος του '18, επί ΣΥΡΙΖΑ, ανεργία 18,9. Τώρα, επί ΝΔ, 16,7. Σεπτέμβριος του 2018, επί ΣΥΡΙΖΑ, 18,8% ανεργία. Σήμερα, περιμένουμε τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ. Κάνω την πρόβλεψη ότι η ανεργία θα έχει μειωθεί περαιτέρω επί της κυβέρνησής μας».

Ειδικότερα για το θέμα της κοινωφελούς εργασίας, είπε ότι επανέρχεται μεγάλο πρόγραμμα, που θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2020, «κανονικότατα, όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια». Είπε, επίσης, ότι έχει ήδη υπογράψει το σχετικό πρόγραμμα των hotspot, όπως και το πρόγραμμα που αφορά τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, το οποίο «συνεχίζεται απρόσκοπτα».