Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης μετά τον σάλο για το βιογραφικό του

Αντώνης Διαματάρης

Παραιτήθηκε από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνης Διαματάρης, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από δημοσιεύματα σχετικά με όσα ανέφερε στο βιογραφικό του.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε αποδεκτή την παραίτησή του.

Για προσωπικές επιθέσεις που δέχεται και οι οποίες έχουν σκοπό “να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό” και να υπονομεύσουν το δικό του έργο, κάνει λόγο ο Αντώνης Διαματάρης, σημειώνοντας πως υπέβαλε “με πόνο ψυχής” στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή του από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Διαματάρη:

“Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό”.

Το θέμα ξεκίνησε έπειτα από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο κ. Διαματάρης δεν είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το Πανεπιστήμιο Columbia, όπως έγραφε στο βιογραφικό του. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον κ. Διαματάρη να δημοσιοποιήσει τον τίτλο που αναφέρει ότι κατέχει, σε διαφορετική περίπτωση κάλεσε τον Πρωθυπουργό να τον απομακρύνει.

Ο παραιτηθείς υφυπουργός Εξωτερικών με δήλωσή του υποστήριξε ότι παρακολούθησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Columbia, αλλά λόγοι οικονομικοί δεν του επέτρεψαν να αποκτήσει τον σχετικό τίτλο σπουδών.