Παραπέμπεται σε προανακριτική ο Παπαγγελόπουλος για τη Novartis

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, προανακριτική

Εγκρίθηκε έπειτα από μυστική ψηφοφορία το αίτημα 30 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 173 βουλευτές, κατά της πρότασης 83 βουλευτές ενώ στην κάλπη βρέθηκαν τέσσερα άκυρα και ένα λευκό.

Υπενθυμίζεται ότι από τη διαδικασία της ψηφοφορίας απείχαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜΕΡΑ 25.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά ανακοινώθηκε λάθος αποτέλεσμα (172 ΝΑΙ, 84 ΟΧΙ) με συνέπεια ο Πρόεδρος της Βουλής να προβεί σε διορθωτική ανακοίνωση.

Η ανάλυση του αποτελέσματος δείχνει πάντως αρκετές διαρροές από το στρατόπεδο Ν.Δ και ΚΙΝ.ΑΛ οι οποίες ήταν οι μόνες Κοινοβουλευτικές Ομάδες οι οποίες στήριξαν την πρόταση.

Συγκεκριμένα ενώ ψήφισαν συνολικά 179 βουλευτές από ΝΔ και ΚΙΝ.ΑΛ τα ΝΑΙ ήταν 172.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των τεσσάρων ακύρων στα τρία βρέθηκε και λευκό ψηφοδέλτιο ενώ το τέταρτο δεν είχε καθόλου σταυρό.

Με δεδομένο πάντως ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ έλειπαν δικαιολογημένα τέσσερις βουλευτές και ως εκ τούτου τα ΟΧΙ θα έπρεπε να ήταν 82 , τα 84 ΟΧΙ και το ένα λευκό δείχνουν ότι σίγουρα υπήρξαν τρεις βουλευτές από Νέα Δημοκρατία ή Κίνημα Αλλαγής (ήταν οι μόνες Κοινοβουλευτικές Ομάδες που ψήφισαν ΝΑΙ) οι οποίοι βγήκαν εκτός γραμμής. Αν μάλιστα συνυπολογιστούν και τα τέσσερα άκυρα τότε ο αριθμός ανεβαίνει.

Δικαιολογημένα απόντες ήταν επίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές Νίκος Φίλης, Θεοδώρα Τζάκρη και Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η επτάωρη συζήτηση στην Ολομέλεια διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης να κάνει λόγο για “οργανωμένο εγκληματικό σχέδιο” που εκτελείται σε βάρος του.

Παπαγγελόπουλος: Πολιτική σκευωρία σε βάρος μου - Θα μετατρέψω τους κατήγορούς μου σε κατηγορούμενους

"Βομβαρδίζομαι από ψευδείς συκοφαντίες εδώ και πολύ καιρό. Επειδή είμαι θεσμικός άνθρωπος δεν έχω απαντήσει μέχρι τώρα δημόσια, σήμερα όμως θα αποδείξω τις συκοφαντίες και τους συκοφάντες", ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην αρχή της ομιλίας του απότο βήμα της ολομέλειας της Βουλής, στη συζήτηση για την πρόταση συγκρότησης ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης που αφορά τον ίδιο.

Στην ομιλία του που διήρκησε περισσότερο από μια ώρα και έγινε παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κατήγγειλε πολιτική δίωξη και σκευωρία σε βάρος του που στόχο δεν έχει μόνο τον ίδιο αλλά και να "λεκιάσει" τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του κ. Παπαγγελόπουλου αφορούσε τον ρόλο της αντεισαγγελέα Εφετών Ελένης Ράϊκου και του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή. Για την πρώτη είπε ότι του είχε ζητήσει να μεσολαβήσει για πειθαρχικό εναντίον της και για την ανανέωση της θητείας της στον 'Αρειο Πάγο, αίτημα που απέκλεισε ότι μπορούσε να ικανοποιήσει ο κ. Παπαγγελόπουλος. Για τον δεύτερο ότι όλοι στον 'Αρειο Πάγο έχουν γνώση του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς του και άφησε βαρύτατες αιχμές για το ταξίδι στη Βιένη και τη μη παραλαβή στοιχείων για την υπόθεση Novartis.

"Είμαι στενοχωρημένος γιατί χωρίς κανένα λόγο και αιτία, εγώ, η οικογένεια μου και όσοι με αγαπούν, δεχόμαστε μια επικοινωνιακή, πρόστυχη και βάρβαρη επίθεση", είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και κατήγγειλε οργανωμένο εγκληματικό σχέδιο που έχει σχεδιαστεί εδώ και καιρό και εκτελείται σε βάρος του.

ΠΗΓΗ