Ραντεβού Σημίτη-Βενιζέλου στο... Κορακοχώρι

Ευάγγελος Βενιζέλος

Ένα ραντεβού διαφορετικό από τα αλλά δίνουν κορυφαίες προσωπικότητες της Κεντροαριστεράς, στο Κορακοχώρι Ηλείας, γνωστό και ως τόπος όπου περνά τις διακοπές του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Στο Κορακοχώρι διοργανώνεται για τις 8 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που θα παραχωρεί την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και μια μέρα πριν από εκείνη της ομιλίας της Φώφης Γεννηματά στη ΔΕΘ, η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Βούλγαρη, με τίτλο: «Ελλάδα: μια χώρα παραδόξως νεωτερική», που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «Πόλις».

Ο συγγραφέας του βιβλίου άλλωστε, παλιός γραμματέας της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος του ΚΚΕεσ., τα πρώτα χρόνια μετά την δικτατορία, έχει παίξει ενεργό ρόλο στα τεκταινόμενα στην ελληνική σοσιαλδημοκρατία. Ήταν από τους πρωταγωνιστές του εγχειρήματος των 58 στο Ακροπόλ, αν και η προσπάθεια διεύρυνσης τότε της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δεν ευδοκίμησε.

Ιδιαίτερη σημειολογία αποκτά το γεγονός ότι καλεσμένοι να μιλήσουν για το βιβλίο είναι πλην του συγγραφέα -που έχει παίξει τον δικό του ρόλο στην Κεντροαριστερά τα τελευταία χρόνια- ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημιτης, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο γνωστός συνταγματολόγος -που έχει προταθεί ως και για Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ- Νίκος Αλιβιζάτος.