Η εικόνα της πόλης αλλάζει...

ArtWalk: Η πρώτη τοιχογραφία για φέτος στην Πάτρα!

JDL Street Art

Ολοκληρώθηκε από την JDL Street Art η πρώτη τοιχογραφία για φέτος στην οδό Κυρίλλου Αρχιεπισκόπου 26! Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό... Ενώ η δεύτερη στην οδό Κανάρη 20 (με το διάσημο Νορβηγό καλλιτέχνη AFK) και η τρίτη τοιχογραφία στη Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών (με τον ταλαντούχο Ισπανό καλλιτέχνη Taquen) άρχισαν σήμερα.

Art in Progress

Η 23χρονη Ολλανδέζα street artist JDL ολοκλήρωσε μία υπέροχη τοιχογραφία.

Έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Άμστερνταμ. Από την ηλικία των 15 ετών ξεκίνησε να δημιουργεί τα πρώτα της έργα, γεγονός το οποίο την οδήγησε να σπουδάσει Art και Design. Το στούντιό της βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Άμστερνταμ όπου και εργάζεται όταν δεν ζωγραφίζει “στον δρόμο”.

Αν και νεαρή στην ηλικία έχει ήδη παγκόσμια φήμη στην Street Art έχοντας πάθος για τον ρεαλισμό και το ασπρόμαυρο. Πιστεύει πως η τέχνη είναι μία αντανάκλαση του εαυτού μας.

Το 2017 πήρε το 1ο βραβείο στα  Street Art Awards 2018 Benelux Edition, ενώ το 2018 ξαναπροτάθηκε για το ίδιο βραβείο.

Art in Progress

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Art in Progress  φιλοξενεί κάποιους από τους σημαντικότερους Έλληνες και ξένους street artists με διεθνή εμπειρία. Οι καλλιτέχνες, αφήνοντας το προσωπικό τους «σημάδι», θα δώσουν μία νέα δυναμική και περιεχόμενο στην πόλη, γεμίζοντας εξωστρέφεια και χρώμα την Πάτρα.

Οι συμμετοχές των καλλιτεχνών στο OPEN CALL της διοργάνωσης ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με τις αιτήσεις να ξεπερνούν τις 70 και τους συμμετέχοντες να εκπροσωπούν τόσο την Ελλάδα όσο και πολλές χώρες του εξωτερικού. Ενδεικτικά υπήρχαν συμμετοχές από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Αυστραλία, τη Γαλλία, τη Ρωσία και το Μεξικό.

Οι καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν να δημιουργήσουν φέτος τοιχογραφίες – murals στην πόλη της Πάτρα είναι οι AFK, A squid called Sebastian, Bumblebeelovesyou, ECB, Gera 1, JDL, KLE, Mike Makatron, Millo και Taquen.

Art in Progress