Δύο νέα κρουσματα στην Αχαΐα

Ή μάσκα ή κορονοϊός... διαλέξτε!

μάσκα

Για ακόμη μια φορά τα μέτρα για να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός στη χώρα μας βαρύνει τους ίδιους τους πολίτες και τη συμμόρφωσή τους στις απαγορεύσεις!

Αυτό-προστασία παντού, προκειμένου να διαφυλαχθεί ο πληθυσμός και να μην διασπαρεί περαιτέρω ο κορονοϊός τώρα που τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι ακόμη υπό έλεγχο, προτείνουν οι ειδικοί επιστήμονες του υπουργείου Υγείας. Γι' αυτό, άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε και περισσότερους κλειστούς χώρους που θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν μάσκα οι πολίτες.

Ένας εργαζόμενος σε επιχείρηση της Βιομηχανικής Περιοχής είναι το τελευταίο κρούσμα κορωνοϊού που καταγράφηκε στην Πάτρα.

Το θετικό κρούσμα στη ΒΙΠΕ επιβεβαιώθηκε κατά τον εργαστηριακό έλεγχο και άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του από τον ΕΟΔΥ.
Το γεγονός προκάλεσε αναστάτωση στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ Πατρών.
Ωστόσο, από πλευράς των εταιρειών που δραστηριοποιύνται στην ΒΙΠΕ τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται από τις επιχειρήσεις είναι αυστηρά ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος διασποράς.

Το δεύτερο χτεσινό κρούσμα αφορά σε πολίτη από την Πάτρα. Ωστόσο και τα δύο περιστατικά δεν εμφάνισαν ιδιαίτερα συμπτώματα και νοσηλεύονται κατ’ οίκον.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο συνεχίζουν να νοσηλεύονται δύο περιστατικά τα οποία αφορούν τον 70χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ και τη σύζυγό του η οποία νοσηλεύεται στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης.

Υπενθυμίζουμε ότι προχθές πήραν εξιτήριο οι άλλοι δύο που νοσηλεύονταν.
Συνολικά, στην Αχαΐα σύμφωνα με την 6η ΥΠΕ μέχρι χθες τα κρούσματα ανέρχονταν σε δέκα, εκ των οποίων τα δύο νοσηλεύονται στο ΠΓΝΠ και τα άλλα οκτώ βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Από τις απαντήσεις από τα δύο εργαστήρια της Πάτρας ολα τα δείγματα ήταν αρνητικά, ενώ μόνον ένα θετικό βρέθηκε, το οποίο προερχόταν από την Κεφαλονιά.

Ανησυχία έχει προκαλέσει το άκουσμα της είδησης ότι ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού βρέθηκε σήμερα στην Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα στον Αστακό, στο πλωτό γεωτρύπανο Discoverer India.

Μάσκες παντού ακόμη και στα γραφεία

Ξανά στη ζωή μας και αυτή τη φορά για τα καλά έχουν μπει οι μάσκες, καθώς είναι υποχρεωτικές σε αρκετούς κλειστούς χώρους, όπως ΔΕΚΟ, τράπεζες, καταστήματα τροφίμων και καταστήματα λιανικής.

Φοράμε τις μάσκες μας, πλένουμε τα χέρια μας και κρατάμε τις αποστάσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προσερχόμενος στη Βουλή όπου συζητείται το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας.

Όταν σε εξωτερικούς χώρους δεν μπορούμε να κρατήσουμε τις αποστάσεις, φοράμε και εκεί μάσκες, πρόσθεσε.

«Δεν καταλαβαίνω, χρειάζεται ειδική διάταξη, νόμοι, πρόστιμα και ποινές για να κάνουμε το προφανές και να σώσουμε ανθρώπινες ζωές; Είναι θέμα φιλότιμου και ατομικής προσπάθειας, έτσι ώστε να τα καταφέρουμε τόσο καλά όπως τα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα», κατέληξε.

Ο βασικός προβληματισμός, όμως, πλέον της κυβέρνησης είναι αν θα πρέπει να οριστεί ως υποχρέωση και η χρήση της μάσκας σε γραφεία. Ήδη, πάντως, υπάρχουν διαμαρτυρίες από εκπροσώπους διαφόρων κλάδων για τη μάσκα σε κλειστούς εργασιακούς χώρους, δεδομένης της δυσκολίας που θα υπάρχει για το προσωπικό να εργάζεται υπό συνθήκες καύσωνα και φορώντας μάσκα. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι οι περισσότεροι κατεβάζουν τη μάσκα στο πηγούνι, προκειμένου να αποφύγουν την ασφυκτική αίσθηση από τη χρήση της μάσκας.