Τροπολογία για πληρωμή δαπανών των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019

Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες Πάτρα 2019

Με τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών ρυθμίζονται και οι τελευταίες οικονομικές εκκρεμότητες της διεξαγωγής των «Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019».

Υπενθυμίζεται ότι για την οικονομική διαχείριση της συγκεκριμένης διοργάνωσης έχει συναφθεί σύμβαση της Οργανωτικής Επιτροπής της με ορκωτούς λογιστές και το πόρισμά τους, που θα ολοκληρωθεί αμέσως μετά την αποπληρωμή των τελευταίων οικονομικών εκκρεμοτήτων, κατόπιν της ανωτέρω τροπολογίας, θα διαβιβασθεί αρμοδίως στη Βουλή.

Ο κ. Αυγενάκης, αναφερόμενος στην επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης, συνεχάρη την Οργανωτική Επιτροπή που έφερε εις πέρας με υποδειγματικό τρόπο τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες. Σημείωσε χαρακτηριστικά, επιπλέον, ότι θα είναι η πρώτη φορά που θα ολοκληρωθεί τόσο σύντομα ο έλεγχος και θα «κλείσει» ο φάκελος διεξαγωγής μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης.

Ανακοίνωση του πρόεδρου της Οργανωτικής Επιτροπής ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων

Ο Πρόεδρος Νίκος Παπαδημάτος και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής ευχαριστούν τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη για την σύνταξη και προώθηση της τροπολογίας, έτσι ώστε να ψηφιστεί και να εγκριθεί η επιχορήγηση του υπολοιπόμενου ποσού, και με την αποπληρωμή του συνόλου των υποχρεώσεων να ξεκινήσει η διαδικασία του κλεισίματος του φακέλου και ο δημόσιος απολογισμός των πεπραγμένων της.

«Με το κλείσιμο του φακέλου θα υλοποιήσουμε την δέσμευσή μας για δημόσιο απολογισμό με την παραχώρηση συνέντευξης τύπου έτσι ώστε να πληροφορηθούν με κάθε λεπτομέρεια οι συμπολίτες μας τον τρόπο με τον οποίο πορευτήκαμε επί ένα χρόνο, με μέλημά μας την ;artia προετοιμασία και την ολοκλήρωση των αγώνων, με διαφάνεια και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα» δήλωσε ο κ. Παπαδημάτος

Υπενθυμίζεται ότι για την οικονομική διαχείριση της συγκεκριμένης διοργάνωσης έχει συναφθεί σύμβαση της Οργανωτικής Επιτροπής της με ορκωτούς λογιστές και το πόρισμά τους, που θα ολοκληρωθεί αμέσως μετά την αποπληρωμή των τελευταίων οικονομικών εκκρεμοτήτων, κατόπιν της παραπάνω τροπολογίας, θα διαβιβαστεί αρμοδίως στη Βουλή.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως  κ. Αυγενάκης, μιλώντας επί της σχετικής τροπολογίας στην Βουλή αναφέρθηκε στην επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης, συνεχάρη την Οργανωτική Επιτροπή που έφερε εις πέρας με υποδειγματικό τρόπο τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες.

Σε ό,τι αφορά το πόρισμα

Ο Ν. Παπαδημάτος δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ότι έχουν βγει συμπεράσματα στα οποία θα αναφερθεί στη συνέντευξη Τύπου, την οποία θα παραχωρήσει και προσδιορίζεται χρονικά στα μέσα του ερχόμενου φθινοπώρου. Σε εκείνους που αφήνουν υπονοούμενα ότι θέλει να τα «κουκουλώσει» ο Ν. Παπαδημάτος απαντάει ότι ισχύουν αυτά που έχει πει εξ αρχής∙η καθυστέρηση οφειλόταν αποκλειστικά και μόνο στην μη ολοκλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων που άφησαν οι παράκτιοι.

Η αρχική εκτίμηση που είχε σχηματίσει και διατυπώσει ο Ν. Παπαδημάτος στο πρόσφατο παρελθόν δεν απέχει από αυτή που δείχνει να διαμορφώνεται με την ολοκλήρωση του πορίσματος των ορκωτών.

Στο ερώτημα αν τεκμηριώνονται αυτά που και στο παρελθόν έχει δηλώσει περί κακοδιοίκησης, κακοδιαχείρισης, σπατάλης, υπερκοστολογήσεων, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής απάντησε: «Αυτά τα τέσσερα τεκμηριώνονται…».

Περισσότερες λεπτομέρειες θα κάνει γνωστές στη συνέντευξη Τύπου και τον απολογισμό που θα κάνει.