Εργαζόμενος σε επιχείρηση της ΒΙΠΕ προσβλήθηκε από κορονοϊό

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών

Ένας εργαζόμενος σε επιχείρηση της Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών είναι το νέο κρούσμα κορονοϊού στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θετικό κρούσμα επιβεβαιώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 29 ιουλίου και ξεκίνησε άμεσα η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύονται σήμερα μόνον ο 70χρονος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η σύζυγός του στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης. Εξιτήριο πήραν τόσο ο υπάλληλος της ΔΕΥΑΠ και η κόρη του, όσο και η φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι ασθενείς θα συνεχίσουν κατ’ οίκον νοσηλεία και καραντίνα μέχρι να αναρρώσουν πλήρως.

Σε κατ’ οίκον καραντίνα στο σπίτι τους παραμένουν ο Πατρινός φοιτητής που διεγνώσθη πως έχει προσβληθεί από τον ιό, κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα, από την Τσεχία, όπου σπουδάζει, ταμίας της ΔΕΥΑΠ, δυο συγγενείς του πρώτου υπαλλήλου της δημοτικής επιχείρησης, ενώ σε ξενοδοχείο καραντίνας στο Μεσολόγγι η οικογένεια των Γερμανών τουριστών που ήρθε στην πόλη από το λιμάνι της Πάτρας. Ο έφηβος γιος της οικογένειας που διαγνώστηκε θετικά μέχρι στιγμής έχει εμφανίσει πολύ ήπια συμπτώματα.

Σε 57 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Εξ αυτών, 10 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. Από την έναρξη της πανδημίας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 4.336.

Οκτώ ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 127 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος. Οι νεκροί στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας ανέρχονται σε 203.

Αναλυτικότερα:

- 10 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

- 3 εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

- 18 κρούσματα στην Αττική,

- 11 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη,

- 7 κρούσματα στην Καβάλα,

- 2 κρούσματα στη Λευκάδα,

- 1 κρούσμα στην Αχαΐα (από Κεφαλονιά)

- 1 κρούσμα στην Ημαθία,

- 1 κρούσμα στο Κιλκίς,

- 1 κρούσμα στην Κορινθία,

- 1 κρούσμα στα Δωδεκάνησα,

- 1 κρούσμα στη Ροδόπη.