Οι Ιταλοί... ξανάρχονται

Λιμάνι Πάτρας

Περισσότεροι από 1.000 επιβάτες αναμένεται να φθάσουν την Πέμπτη  στο λιμάνι της Πάτρας, έπειτα από περίπου τρεισήμισι μήνες, με επτά πλοία που θα έχουν αποπλεύσει από λιμάνια της Ιταλίας, ενώ το μεσημέρι της Τετάρτης κατέπλευσαν δύο πλοία από την Ιταλία, τα οποία μετέφεραν δεκάδες φορτηγά με τους οδηγούς τους.

Τα πρώτα πλοία θα «δέσουν» λίγη ώρα μετά τις 12.30 το μεσημέρι και σταδιακά μέχρι το βράδυ θα αποβιβάζονται επιβάτες και επαγγελματίες οδηγοί, αφού περάσουν όλοι από τον προβλεπόμενο έλεγχο.

Ουσιαστικά οι έλεγχοι στο λιμάνι ξεκίνησαν από χτες και τους είχαν αναλάβει στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου και του ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα, κλιμάκιο του Λιμενικού βρίσκονταν στις προβλήτες του λιμανιού και ήλεγχε τους μοναδικούς αριθμούς barcode των οδηγών φορτηγών, οι οποίοι ήδη είχαν συμπληρώσει το σχετικό έντυπο.

Υπενθυμίζεται ότι η μεταφορά των επιβατών με πλοία από και προς τα λιμάνια της Ιταλίας είχε σταματήσει από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου, λόγω του κορονοϊού, ενώ τα πλοία εξακολουθούσαν να μεταφέρουν φορτηγά.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ

Προχθές το απόγευμα ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, Παναγιώτης Τσώνης συγκάλεσε σύσκεψη με όλους τους εκπροσώπους των ναυτιλιακών πρακτόρων που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι της Πάτρας, σε συνεργασία με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πατρών Νικόλαο Ματούλα προκειμένου να υπάρξει συντονισμός με βάση τα νέα δεδομένα, ενώ καταγράφηκαν και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει.

Στη σύσκεψη εκφράστηκε η έντονη ανησυχία εκπροσώπων ναυτιλιακών εταιρειών εφόσον πλέον εντάσσονται και οι επαγγελματίες οδηγοί φορτηγών στον έλεγχο για Covid -19.