Ημέρα... προσαρμογής για την εστίαση

καφετέριες

Με την χαρακτηριστική και ιδιαιτέρως αγαπημένη ατάκα «πάμε για καφέ» να μπορεί από σήμερα να ξαναειπωθεί, οι Πατρινοί επιστρέφουν στην αγαπημένη συνήθεια να απολαμβάνουν τον καφέ τους στις καφετέριες, σχεδόν τρεις μήνες μετά την επιβολή των μέτρων περιορισμού.

Αποστάσεις πάνω από ένα μέτρο, αντισηπτικά πάνω σε τραπέζια, εργαζόμενοι με μάσκες και γάντια, άλλοι κρατώντας τους δίσκους τους κι άλλοι πίσω από τους πάγκους των καταστημάτων τους. Κάπως έτσι διαμορφώνεται μέχρι στιγμής η εικόνα της επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης που σήμερα υποδέχονται ξανά τους πελάτες τους.

Από νωρίς το πρωί στο κέντρο της πόλης, στην Ρήγα Φεραίου, στην Αγίου Νικολάου, στην πλατεία Γεωργίου οι καφετέριες άρχισαν σιγά σιγά να γεμίζουν με κόσμο τηρώντας, πάντα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Η σημερινή ημέρα αποτελεί σε κάθε περίπτωση ημέρα προσαρμογής στα νέα δεδομένα, τόσο για τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους, όσο και για τους πελάτες.

Σε συναντήσεις που έγιναν μεταξύ της δημοτικής Αρχής και της διοίκησης του συλλόγου εστίασης βρέθηκε η «χρυσή τομή», ώστε να υπάρξει ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων πέραν της άδειας λειτουργίας.

Ο δήμος συμφώνησε να δοθεί 1,5 μέτρο επέκταση του χώρου για την τοποθέτηση περισσότερων τραπεζιών, καθώς λόγω της απαγόρευσης συνωστισμού πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις, εφόσον δεν θα παρεμποδίζεται φυσικά η διέλευση πεζών και ΑΜΕΑ.