Πρόστιμα για τους... πιστούς της Αγίας Τριάδας

Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας

Δεν ήταν λίγοι οι πιστοί της ενορίας της Αγίας Τριάδας που έσπευσαν στον Ιερό Ναό το πρωί της Κυριακής (Ε’ Νηστειών Μαρίας Οσίας της Αιγυπτίας) μετά από πρόσκληση του ιερέα (αν και στο ανηρτημένο ενοριακό πρόγραμμα αναφέρεται αναστολή όλων των Ιερών Ακολουθιών).

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σπεύσουν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ για ακόμη μια φορά προκλήθηκε ένταση, καθώς βεβαίωσαν παραβάσεις των σχετικών διατάξεων για παραβίαση του περιορισμού κυκλοφορίας.

Μάλιστα, το συμβάν είχε και θεατές που βγήκαν στα μπαλκόνια αντιλαμβανόμενοι τι είχε συμβεί και αντιδρούσαν άλλοι θετικά και άλλοι αρνητικά για την παρουσία της Αστυνομίας.

Επιμένουν ορισμένοι πολίτες, αλλά και εκπρόσωποι της εκκλησίας να αγνοούν τις υποδείξεις της Πολιτείας για τα μέτρα ενάντια στον κορονοϊό. Εκκλησίες που λειτουργούν σαν τα «κρυφά σχολειά» στην Πάτρα βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο της Αστυνομίας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αστυνομικοί έχουν πληροφορηθεί για τουλάχιστον 4 εκκλησίες στις οποίες γίνονται Θείες Λειτουργίες με συμμετοχή πιστών που ειδοποιούνται μέσω SMS ή ακόμη και μέσω του messanger στο facebook! Για δεύτερη Κυριακή αστυνομικοί βρέθηκαν έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της Πάτρας αφού η πόρτα της εκκλησίας ήταν ανοιχτή για το κοινό.

Εκκλησιαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι τέτοια φαινόμενα ενδέχεται να αυξηθούν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Και όλα αυτά την στιγμή που και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς και των Θείων Λειτουργιών, κεκλεισμένων των θυρών.