ΠΓΝΠ: Δύο ακόμα μέλη του υγειονομικού προσωπικού θετικά στον κορονοϊό

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών

Ένας γιατρός και μία νοσηλεύτρια του υγειονομικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πάτρας, προστέθηκαν από τη Δευτέρα στον κατάλογο των ασθενών της περιοχής.

Βρίσκονταν σε καραντίνα καθώς είχαν φροντίσει νοσηλευόμενους, οι οποίοι στη συνέχεια διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Και οι δύο όμως έχουν εμφανίσει πολύ ήπια συμπτώματα και έτσι συνεχίζουν να νοσηλεύονται κατ’ οίκον.

Εκτός από τα δύο νέα περιστατικά, τα εργαστήρια ελέγχου του ΠΓΝΠ και του Πανεπιστημίου Πατρών έδωσαν και 22 αρνητικές απαντήσεις για αντίστοιχο αριθμό ύποπτων κρουσμάτων.

Σε ό,τι αφορά τους νοσηλευόμενους στην περιοχή μας αυτοί έχουν μειωθεί σε πολύ μικρό αριθμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» ο παθολόγος-λοιμωξολόγος καθηγητής Παθολογίας του Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης νοσηλεύονται τρία περιστατικά,στην Οφθαλμολογική Κλινική νοσηλεύονται 11 ασθενείς με κορονοϊό και στην ΩΡΛ δύο ύποπτα.

Τα τρία από τα 11 περιστατικά είναι έτοιμα για εξιτήριο. Ωστόσο η διαδικασία της εξόδου δεν είναι τόσο εύκολη. «Η μεταφορά τους από το νοσοκομείο στο σπίτι επιβάλλεται να γίνει με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Κι αυτό απαιτεί την κατάλληλη προετοιμασία. Το σημαντικό είναι για τους ασθενείς μας ότι παίρνουν εξιτήριο».

Μέχρι σήμερα στο ΠΓΝΠ έχουν νοσηλευτεί συνολικά 43 ασθενείς.

Από αυτούς οι τρεις έχασαν τη ζωή τους, οι άλλοι 30 έχουν πάρει εξιτήριο για το σπίτι τους και οι υπόλοιποι νοσηλεύονται.

«Τους παρακολουθούμε τηλεφωνικά και μετά από ένα διάστημα έρχονται για επανέλεγχο ώστε να διαπιστώσουμε ότι έχουν καθαρίσει από τον ιό και επομένως μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους, εάν πρόκειται για εργαζομένους. Μέχρι σήμερα έχουμε διενεργήσει σε τέσσερις πρώην νοσηλευόμενους το τεστ επανελέγχου και έχει βγει αρνητικό σε σχέση με τον ιό» ανάφερε ο κ. Γώγος.