Πάτρα: Θ' αργήσουμε πολύ να ξαναδούμε νύφες...

Πάτρα: Θ' αργήσουμε πολύ να ξαναδούμε νύφες...

Η απειλή του κορωνοϊού φαίνεται ότι στάθηκε ικανή να πλήξει και τους προγραμματισμένους θρησκευτικούς γάμους, στην Πάτρα, ανεξαρτήτως όλων των άλλων γνωστών και πιθανόν εφήμερων αποφάσεων της περασμένης εβδομάδας, όπως γράφει η εφημερίδα "Πολιτεία" της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πολιτείας», τις τελευταίες ημέρες – και πριν το «απαγορευτικό» της Ιεράς Συνόδου- είχαν αρχίσει να πέφτουν βροχή οι ακυρώσεις γάμων που επρόκειτο να τελεστούν αμέσως μετά το Πάσχα, υπό τον φόβο του συνωστισμού συγγενών και φίλων στους κλειστούς χώρους των εκκλησιών, σε συνδυασμό με την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Εστίασης που αν συνεχιστεί θα καταστήσει αδύνατη την πραγματοποίηση, σε κανονικές συνθήκες, των γαμήλιων δεξιώσεων.  

Ολοένα και περισσότερα ζευγάρια, όπως ανέφεραν οι ίδιες πληροφορίες, όχι μόνο στην Πάτρα αλλά και σ’ όλη την Αχαΐα, επικοινωνούσαν με τους ιερούς ναούς, με τους οποίους είχαν συμφωνήσει για την τέλεση του γαμήλιου μυστηρίου, προκειμένου να τους ενημερώσουν για την απόφασή τους ν’ αναβάλλουν την τέλεση του γάμου τους, μεταθέτοντας τον για αργότερα. Ακόμα και πέραν του Μάϊου.

Στην απόφαση των περισσοτέρων είναι προφανές ότι είχαν μετρήσει οι δηλώσεις και οι επίμονες συστάσεις των ειδικών, πως το πρόβλημα του κορωνοϊού αναμένεται να κορυφωθεί εντός Απριλίου και δεν προβλέπεται να εξαλειφθεί ο κίνδυνος τουλάχιστον πριν το τέλος του Μαΐου, κατά την πιο αισιόδοξη εκδοχή. Περίοδος κατά την οποία είχε προγραμματιστεί η συντριπτική πλειοψηφία των γάμων, με αποκορύφωμα φυσικά τις αρχές του καλοκαιριού και τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στις βαπτίσεις, με μαζικές ακυρώσεις τις τελευταίες ημέρες και με γονείς και νονούς να τηρούν, πλέον, στάση αναμονής. Και εδώ ο οικονομικός αντίκτυπος είναι εμφανής, με τους επαγγελματίες να αποθέτουν τις ελπίδες τους στην πραγματική στήριξη των επιχειρήσεων τους απ’ την κυβέρνηση.