Από Πάτρα προς Κάτω Αχαϊά

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ανακοίνωσε τα δρομολόγια του Προαστιακού

ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στην ηλεκτροδότηση του προσωρινού εκδοτηρίου εισιτηρίων στην Κάτω Αχαϊά, καθώς και στη σύνδεση με το Διαδίκτυο έχει... σκοντάψει προσωρινά η έναρξη των δρομολογίων του Προαστιακού της Πάτρας.

Με ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., επισημαίνει ότι προκειμένου να ξεκινήσουν τα νέα δρομολόγια «πρέπει να διαμορφωθούν οι απαραίτητες συνθήκες για την εύρυθμη λειτουργία του σταθμού, καθώς και του εκδοτηρίου της Κάτω Αχαϊάς, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, αλλά και του προσωπικού της».

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των δοκιμαστικών δρομολογίων της πρώτης επέκτασης του Προαστικού της Πάτρας, που είναι και το πλέον επιτυχημένο εμπορικά προαστιακό σύστημα στη χώρα, οι φήμες ήθελαν τα δρομολόγια να έχουν ξεκινήσει ήδη από την αρχή της τρέχουσας εβδομάδας. Οι εκκρεμότητες όμως δεν επέτρεψαν μέχρι στιγμής αυτό να πραγματοποιηθεί... Αν και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. γνωστοποίησε τόσο τα δρομολόγια όσο και τις τιμές των εισιτηρίων ανάλογα με τη... ζώνη.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται:

«H ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, προκειμένου να ξεκινήσουν τα νέα δρομολόγια του Προαστιακού από και προς την Κάτω Αχαϊά, πρέπει να διαμορφωθούν οι απαραίτητες συνθήκες για την εύρυθμη λειτουργία του σταθμού, καθώς και του εκδοτηρίου της Κάτω Αχαϊάς, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, αλλά και του προσωπικού της.

Ειδικότερα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. αναμένει την ηλεκτροδότηση του προσωρινού εκδοτηρίου εισιτηρίων στην Κάτω Αχαϊά από το δίκτυο της ΔΕΗ, καθώς και τη σύνδεση με το διαδίκτυο, η οποία είναι απαραίτητη για την έκδοση εισιτηρίων μέσω του κεντρικού συστήματος της εταιρίας.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. πιστή στις δεσμεύσεις της για αναβαθμισμένες και ποιοτικές υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό, θα προχωρήσει στην έναρξη των νέων δρομολογίων του Προαστιακού από και προς την Κάτω Αχαϊά, εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για ομαλή και ασφαλή λειτουργία.

Για την τιμολόγηση των εισιτηρίων εφαρμόζεται το εξής ζωνικό σύστημα:

Α΄ ζώνη: Άγιος Βασίλειος-Άγιος Ανδρέας (η υπάρχουσα προαστιακή γραμμή Πάτρας)

Περιλαμβάνονται οι σταθμοί: Άγιος Βασίλειος-Ακταίο-Ρίο-Καστελόκαμπος-Μοραΐτικα-Αγυία-Παναχαϊκή-Πάτρα-Άγιος Ανδρέας.

Β΄ ζώνη: Πάτρα/Άγιος Ανδρέας-Τσουκαλέικα (νέα προαστιακή γραμμή)

Περιλαμβάνονται οι σταθμοί: (Πάτρα/Άγιος Ανδρέας)-Ανθείας-Ιτιές-Παραλία Πατρών-Τσαούση/Μινδιλόγλι-Βραχνέικα-Τσουκαλέικα.

Γ΄ ζώνη: Τσουκαλέικα-Κάτω Αχαϊά (νέα προαστιακή γραμμή)

Περιλαμβάνονται οι σταθμοί: (Τσουκαλέικα)-Καμίνια-Αλυσσός-Κάτω Αχαϊά.

Τιμές εισιτηρίων:

Για τις μετακινήσεις εντός ζώνης (Α΄ ή Β΄ ή Γ΄): €1,40 κανονική τιμή/€1 με έκπτωση

Για τις μετακινήσεις εντός 2 ζωνών (Α΄, Β΄ ή Β΄, Γ΄): €2,20 κανονική τιμή, €1,50 με έκπτωση

Για τις μετακινήσεις και στις 3 ζώνες (Α΄, Β΄, Γ΄): €3 κανονική τιμή, €2 με έκπτωση

Τέλος, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε ευχαριστεί το επιβατικό κοινό της Πάτρας που επιλέγει καθημερινά για τις μετακινήσεις του τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο -στα 10 χρόνια λειτουργίας του- και τον έχει αναδείξει στο πιο πετυχημένο μέσο μαζικής μεταφοράς».

Προαστιακός