"Χτύπημα" της αστυνομίας σε πολυμελή ομάδα διαρρηκτών στην περιοχή της Αιγιάλειας

Αστυνομία

Τέλος στη δράση πολυμελούς ομάδας διαρρηκτών, που λυμαίνονταν τους τελευταίους μήνες, επιχειρήσεις αλλά και κατοικίες, στην περιοχή της Αιγιάλειας αλλά και της Πάτρας, έβαλε η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας.

Σε μεγάλη επιχείρηση που διεξήχθη χθες τα ξημερώματα και επικεντρώθηκε σε οικισμούς του δήμου Αιγιάλειας, προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, 18 άτομα τα οποία φέρονται ως μέλη σπείρας διαρρηκτών που δρούσε στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της σπείρας, φέρονται να εμπλέκονται σε τουλάχιστον 30 μεγάλες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών στην Αιγιάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ταυτοποιηθεί πάνω από 30 διαρρήξεις και κλοπές μεταξύ αυτών, όλες χρηματοκιβωτίων (Δημαρχείο, ΔΕΥΑΑ, ΟΑΕΕ, Κρίνος, πρώην Δημαρχείο Συμπολιτείας, κ.α) καθώς και διαρρήξεις σε πολλές οικίες, εξοχικά και καταστήματα.

Το αποκορύφωμα της δράσης των μελών της σπείρας, ήταν κλοπή που έγινε πρόσφατα και στο κυλικείο του Πανεπιστημίου Πατρών. Μέχρι χθες το απόγευμα, δεν είχαν γίνει επίσημες ανακοινώσεις, καθώς η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, προσπαθούσε να «δέσει» τις κατηγορίες με τους δράστες, για συγκεκριμένες υποθέσεις. Πηγές της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι, από την έρευνα ενδέχεται να προκύψει, η εξάρθρωση μιας από τις μεγαλύτερες σπείρες που δρούσαν επί χρόνια στην περιοχή της Αχαΐας. Ενδεικτικό της σοβαρότητας της υπόθεσης, είναι το γεγονός ότι, την εποπτεία της όλης επιχείρησης, είχε ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Ταξίαρχος Γιώργος Μιχαλόπουλος, ο οποίος μετέβαινε τις τελευταίες ημέρες, καθημερινά στην Αιγιάλεια.

Στις συλλήψεις, συμμετείχαν η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, αστυνομικοί των ομάδων ΟΠΚΕ Αχαΐας και ΔΙΑΣ, καθώς επίσης και αστυνομικοί από το Αίγιο. Η δράση της σπείρας, είχε μετατραπεί σε «πονοκέφαλο» για την αστυνομία και είναι ενδεικτικό ότι, τα παράπονα από την περιοχή της Αιγιάλειας, είχαν γίνει έντονα το τελευταίο διάστημα.

 

Πηγή: Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ