Οχι άλλο αίμα στην Πατρών Πύργου: Θρήνος για τους δύο εκπαιδευτικούς - Κηδεύονται την Τετάρτη

νεκροι καθηγητες πατρων πυργου

Οι παραλείψεις, καθυστερήσεις, πολιτικές αντιπαραθέσεις και η αδιαφορία για την καρμανιόλα της Πατρών - Πύργου αυξάνουν τα θύματα στο δρόμο του θανάτου.

Οι τοπικές κοινωνίες της Αχαΐας και της Ηλείας θρηνούν για τους δύο εκπαιδευτικούς που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, στο ύψος των Καμινίων.

Νεκροί είναι οι καθηγητές, Δημήτρης Βασιλακόπουλος 50 ετών (φυσικός) και ο συνοδηγός του Νικόλαος Ρόδης 56 ετών (μαθηματικός) εκπαιδευτικοί του Λυκείου Λεχαινών Ηλείας.

Δύο συνάδελφοί τους που επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο (ένας άνδρας και μία γυναίκα) τραυματίστηκαν. Η Χριστίνα Γκουρνέλου και ο Αναστάσιος Μπούσσιας νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ρίου.

Στο ρεύμα προς Πάτρα, το όχημα ξέφυγε από την πορεία του, έσπασε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα της εθνικής οδού, προσέκρουσε σε κολόνα της ΔΕΗ και κατέληξε σε παράδρομο.

Ακολούθησε γιγαντιαία επιχείρηση της πυροσβεστικής για των απεγκλωβισμό των επιβαινόντων από τις διαλυμένες λαμαρίνες. Για τους δύο καθηγητές ήταν όμως αργά.

τροχαιο καθηγητες

Λίγα μέτρα από το σημείο που έγινε το δυστύχημα, το τσακισμένο κιγκλίδωμα μαρτυρούσε ακόμα ένα τροχαίο. 

Στο δρόμο όπου σχεδόν κάθε 400 μετρά υπάρχει και ένα εικονοστάσι για να θυμίζει πως στο συγκεκριμένο σημείο χάθηκε κάποια ζωή, μήκους 96 χιλιομέτρων τα τελευταία είκοσι χρόνια έχουν χαθεί τόσες ζωές όσες αντιστοιχούν στον πληθυσμό ενός μεγάλου χωριού, ενώ διπλάσιοι είναι αυτοί που έχουν βιώσει την πικρή εμπειρία του τραυματισμού με ορισμένους να έχουν αποκομίσει κάποια μορφή αναπηρίας.

Οι αριθμοί σε ότι αφορά στη τελευταία δεκαετία είναι αποκαλυπτικοί. Υπενθυμίζεται πως έχουν σημειωθεί πάνω από 107 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα και έχουν χάσει την ζωή τους περισσότεροι από 130 άνθρωποι.

Κραυγή αγωνίας προς του κυβερνώντες, να σταματήσει επιτέλους η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ!

Η κηδεία του Δημήτρη Βασιλακόπουλου, θα γίνει στις 11 το πρωί της Τετάρτης στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος Πατρών.

Η εξόδιος ακολουθία για τον καθηγητή μαθηματικών Νίκο Ρόδη θα τελεστεί αύριο στις 2 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Πατρών.

Δ. Κρ.