Κάτοικοι της μέσης Aγυιάς: Ζητούν την αξιοποίηση της πλατείας Αποστολόπουλων

πλατεία Αποστολόπουλων

Κραυγή «βιώσιμης» αγωνιάς για την υγεία και την ποιότητα ζωής τους εκπέμπουν οι κάτοικοι της μέσης Aγυιάς.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους, που συντάχθηκε και εκπροσωπεί 140 κατοίκους της περιοχής, ζητούν την αξιοποίηση και διαμόρφωση νέου ώστε να γίνει χώρος πρασίνου και αναψυχής της «πλατείας Αποστολόπουλων» που βρίσκεται στο «τετράγωνο» Ευπαλίνου – Σωστράτους - Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και πάροδο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Το ζήτημα είναι φλέγον καθώς η Δημοτική Αρχή θα λάβει την τελική απόφαση τις επόμενες ημέρες.

Στην ανακοίνωση σημειώνουν:

«Οι κάτοικοι της Μέσης Αγυιάς και συγκεκριμένα όσοι διαβιούμε γύρω από την “πλατεία των Αποστολόπουλων” ενώνουμε τη φωνή μας προκειμένου να σώσουμε ένα πνεύμονα πρασίνου σε μια πυπνοοικοδομημένη περιοχή. Παρά τη σαραντάχρονη δέσμευση του οικοπέδου για πλατεία, οι εκάστοτε Δημοτικές Αρχές δεν έχουν προχωρήσει στην απαλλοτρίωσή του και σήμερα επιστρέφεται στους ιδιοκτήτες του για την άμεση οικοδόμησή του.

Υποχρέωση της πολιτείας από το Σύνταγμα είναι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η διατήρησή του, όπως και η επαύξηση των ελεύθερων χώρων κυρίως στις μεγάλες πόλεις.

Είμαστε ανήσυχοι διότι, παρόλα αυτά, η Δημοτική Αρχή προχωρά σε αποφάσεις που δεν έχουν ως γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον όλων των πολιτών, που είναι ο σεβασμός στο δικαίωμα στην Υγεία, σε μια ποιοτική ζωή, σε μια πόλη που θα αναπνέει, ένα “βιώσιμο- πράσινο” μέλλον για όλους μας και κυρίως για τη νέα γενιά.

Εμείς οι κάτοικοι της  Μέσης Αγυιάς, ως ενεργοί πολίτες, θεωρούμε αδιανόητη κάθε ενέργεια που θα μειώσει το πράσινο και θα θέσει σε κίνδυνο την Υγεία όλων μας.

Ζητάμε,  η “πλατεία των Αποστολόπουλων” να δεσμευτεί εκ νέου για να γίνει χώρος πρασίνου και αναψυχής, χώρος “αναπνοής” για όλους μας τη στιγμή που η πόλη της Πάτρας απειλείται από μη βιώσιμη και μη περιβαλλοντική οικιστική ανάπτυξη».