Πρόσκληση σε σύσκεψη

Για τη διακήρυξη μελέτης του παραλιακού μετώπου της Πάτρας

παραλιακό μετώπο

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, με επιστολή που απέστειλε σήμερα στους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, τους καλεί σε σύσκεψη την Τρίτη 21 Ιανουαρίου, στη 1 μετά το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, για να ενημερωθούν σχετικά με την συνταχθείσα από την Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού Έργου - Η/Μ, διακήρυξη της μελέτης που αφορά στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας.

Θυμίζουμε ότι είχε θέσει σε δημόσια συζήτηση τις Παραμέτρους Σχεδιασμού του Παραλιακού Μετώπου και στη συνέχεια, προχώρησε σε Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για την επιλογή της καλύτερη πρότασης για χρήσεις που βελτιώνουν τη ζωή των κατοίκων, τη λειτουργία και την εικόνα της πόλης.

Στα σχέδια της δημοτικής Αρχής είναι η κατασκευή Μεγάλου Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου προϋπολογισμού 9.000.000 ευρώ στις αποθήκες του ΑΣΟ στις Ιτιές που ήδη δημοπρατείται. Επίσης, προχωράει η μετατροπή των Παλαιών Σφαγείων σε κέντρο δημιουργίας και προβολής του Καρναβαλιού της Πόλης, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού έργου SPARC (δημιουργικοί κόμβοι με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της αξιοποίησης πόρων της πολιτιστικής κληρονομιάς). Το Πλατανόδασος, μοναδικού κάλλους παραθαλάσσιου χώρου 50 στρεμμάτων στον Καστελόκαμπο, που διεκδικήσαμε και μας παραχωρήθηκε από τον Ο.Α.Ε.Δ., αναδεικνύεται σε νέο μεγάλο περιαστικό πάρκο. Προχωρά και η κατασκευή ποδηλατοδρόμου από το Κολυμβητήριο μέχρι την οδό Παπαφλέσσα.

Σχεδιάζεται το Βόρειο Παραθαλάσσιο Πάρκο στην Αγυιά, με μεταφορά της κυκλοφορίας στην οδό Καραμανλή και κατάργηση της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου από τον Μείλιχο μέχρι το Κολυμβητήριο μέσα από Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Ιδεών. Έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για τα μεγάλα έργα αποχέτευσης της εκεί περιοχής. Έτσι στην παραλία αυτή θα μπορούμε να απολαμβάνουμε μπάνιο όπως παλιά. Είναι εγκεκριμένες οι πιστώσεις για έργο ύψους 3 εκ. ευρώ για βελτίωση του Έλους και της ΠΛΑΖ. Δυστυχώς δεν δημιουργήθηκαν νέες λειτουργικές εγκαταστάσεις στον αθλητικό χώρο του πρώην Κολυμβητηρίου, στο πλαίσιο των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.

Ένα ακόμη σημαντικό εμπόδιο, ελέω Κυβέρνησης, και ο σχεδιασμός της πρώην Περιφερειακής Αρχής Δυτικής Ελλάδας για την ανάπλαση του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου στην παραλιακή σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων. Ο Δήμος παραχώρησε την έκταση για 30 χρόνια προέβλεπε μεταξύ άλλων: Στα υφιστάμενα κτίρια το Διοικητήριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων, Βιομηχανικό Μουσείο, Πολυχώρο καινοτομίας για την στέγαση του Patras IQ, υπηρεσίες εστίασης κ.ά. Στη νέα δόμηση που προγραμματιζόταν να δημιουργηθεί θα στεγαζόταν η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, το Μουσικό Σχολείο, Βρεφονηπιακός Σταθμός και Υπηρεσίες Διοίκησης. Μέχρι σήμερα η νέα Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Ελλάδας δεν έχει δεσμευτεί για τίποτε...