Πλήρωσαν το τσιγάρο σε Πάτρα, Ναύπακτο, Αγρίνιο και Πύργο

αντικαπνιστικός νόμος

Συνεχίζονται οι έλεγχοι κλιμακίων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και της ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.

Σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας όπου έγιναν έλεγχοι τα αποτελέσματά έδειξαν:

Ναύπακτος: κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε 16 καταστήματα ΚΥΕ (εστιατόρια , μπαρ, καφέ) δεν βρέθηκαν καπνίζοντες σε κανένα από αυτά ωστόσο επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 4 επιχειρήσεις για μη ύπαρξη βιβλίου αναφοράς καπνίσματος των 500 ευρώ έκαστο.

Αγρίνιο: Κατά τους ελέγχους που έγιναν σε 16 καταστήματα ΚΥΕ (εστιατόρια ,καφέ ,παιδότοποι, νοσοκομεία ) δεν βρέθηκαν καπνίζοντες σε κανέναν από τους εσωτερικούς χώρους. Σε 2 καταστήματα διαπιστώθηκαν παραβάσεις σχετικά με το βιβλίο αναφοράς καπνίσματος όπου επιβλήθηκαν πρόστιμα των 500 ευρώ στους υπευθύνους των καταστημάτων. Υπήρξε άψογη συνεργασία μεταξύ των ελεγκτών –επιθεωρητών και των επιχειρηματιών .

Πύργος: Κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες ελέγχθηκαν 20 καταστήματα. Δεν βρέθηκαν καπνίζοντες στους εσωτερικούς χώρους ωστόσο διαπιστώθηκε ότι στους εξωτερικούς χώρους είχαν 2 πλευρές ανοιχτές με την πλειοψηφία των πελατών να βρίσκεται εκεί. Επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ για μη επίδειξη βιβλίου αναφοράς.

Πάτρα: Κατά τον έλεγχο 13 καταστημάτων (ΚΥΕ) στην περιοχή της Πάτρας επιβλήθηκαν τα εξής πρόστιμα:100 ευρώ σε καπνίζοντα σε εσωτερικό χώρο, 500 ευρώ για περίκλειστο χώρο ο οποίος εθεωρείτο από τον καταστηματάρχη εξωτερικός και σε 4 καταστήματα από 500 ευρώ για μη επίδειξη βιβλίου αναφοράς καπνίσματος .