Πάτρα: Φεύγουν τα εξωτερικά προστατευτικά για τους καπνιστές από τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής;

καφετερια

Αναστάτωση επικρατεί στους κόλπους του κλάδου της εστίασης, ο οποίος την ώρα που προσπαθεί να ορθοποδήσει από τις επιπτώσεις εφαρμογής του αντικαπνιστικού Νόμου, καλείται να απομακρύνει κι όλες τις κατασκευές -σταθερές και μη- που είχαν τοποθετηθεί στα καταστήματα για την προφύλαξη από τον αέρα και τη βροχή.

Κι αυτό μετά το τελεσίγραφο του Δήμου Πατρέων, συνεργεία του οποίου πραγματοποίησαν αυτοψία χθες στα Υψηλά Αλώνια, στην Αγίου Νικολάου, στην πλατεία Γεωργίου κι αλλού καλώντας τους καταστηματάρχες να ξηλώσουν όλες τις μόνιμες κατασκευές εντός των επόμενων επτά ημερών, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας ΓΝΩΜΗ.

Να σημειωθεί, πως αρκετοί καταστηματάρχες εστίασης τοποθέτησαν τις συγκεκριμένες κατασκευές, αφότου εφαρμόστηκε ο αντικαπνιστικός νόμος σε μία ύστατη προσπάθεια να κρατήσουν την πελατεία τους, η οποία έγινε… καπνός!

Δηλαδή, επιχείρησαν να προσφέρουν στον εξωτερικό χώρο που τους αναλογεί ένα σημείο για να μπορούν να κάθονται όσοι καπνίζουν, προστατεύοντας τους ωστόσο, με πέργκολες που έχουν νάυλον, σταθερούς ανεμοθώρακες, κ.α.

Ο Δήμος έκρινε πως αυτά αφενός είναι παράνομα, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις λειτουργούν απαγορευτικά ακόμη και στη διέλευση των πεζών κι αφετέρου, δημιουργείται ένας αθέμιτος ανταγωνισμός απέναντι σε όσους καταστηματάρχες δεν έχουν τη δυνατότητα να τοποθετήσουν αντίστοιχα, προστατευτικά.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Επειδή το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σήμερα στις 2 το μεσημέρι το προεδρείο του ΣΚΕΑΝΑ θα έχει συνάντηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Διονύση Πλέσσα, ζητώντας την τροποποίηση του κανονισμού λόγω των νέων δεδομένων που έχουν ανακύψει στον κλάδο μετά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.