Πάτρα: Xαρίζει ζωή με τον θάνατο του 2,5 ετών κοριτσάκι

εντατικη

Έχασε τη μάχη το 2,5 ετών κοριτσάκι  το οποίο μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΓΝΠ με ενδείξεις σηψαιμικού σοκ από την Κέρκυρα στις 3 Δεκεμβρίου.

Οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσουν τη μικρούλα στη ζωή αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΓΝΩΜΗ, το παιδί παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές και έφυγε από τη ζωή. Αφού έγιναν τα εγκεφαλικά τεστ από την ιατρική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών και διαπιστώθηκε πως οι ελπίδες είχαν σβήσει, οι γονείς της «άναψαν ένα φως» ζωής και ελπίδας...

Από το Νοσοκομείο έγιναν όλες οι αναγκαίες ενέργειες, ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και ήδη είναι σε ετοιμότητα όλος ο μηχανισμός, μετά την συγκατάθεση που έδωσαν για δωρεά οργάνων οι γονείς (ρομά).

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΠΓΝΠ αναμένει τις ομάδες από τα νοσοκομεία της Ελλάδας και του εξωτερικού για να γίνει η λήψη των ζωτικών οργάνων και να σωθούν άλλες ζωές που χαροπαλεύουν...

Πρόκειται για τη δεύτερη γέφυρα ζωής που στήνεται από τη ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ προς άλλα νοσοκομεία της Ελλάδας και του εξωτερικού μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά την απώλεια του μικρού Σταύρου από τη Γαστούνη.