55ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας: Βραβείο για «Το κλειδί»

55ο Δημοτικό Σχολείο

Το 2ο βραβείο απονεμήθηκε χθες στο 55ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας για τη συμμετοχή του στον 1ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής Δημιουργίας της ΕΡΤ, στο κατάμεστο από μαθητές και μαθήτριες στούντιο Β του Ραδιομεγάρου.

Ο διαγωνισμός έχει τίτλο: «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ» και η βράβευση έγινε σε ειδική τελετή από τον πρόεδρο του ραδιοτηλεοπτικού φορέα, Κωνσταντίνο Ζούλα.

Video
Το σχολείο από την Πάτρα απέσπασε βραβείο για την ταινία: «Το κλειδί»

Σχολείο: 55ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας

Εκπαιδευτική βαθμίδα: Πρωτοβάθμια, Δημοτικό

Τίτλος: Το κλειδί

Θεματική: Μετανάστευση – Προσφυγικό

Έτος: 2018-2019

Διάρκεια: 06΄24΄΄

Περιγραφή: Με δραματοποιημένο τρόπο και μέσω αντιθέσεων, οι μαθητές πραγματεύονται ζητήματα ρατσισμού, ξενοφοβίας, στερεοτύπων και προκαταλήψεων.

Video

Σύμφωνα με το σενάριο, μία μητέρα παίρνει το κοριτσάκι της από ένα παιδικό αποκριάτικο πάρτι. Χαρούμενες κατευθύνονται προς το αυτοκίνητο τους. Χαμογελούν, αγκαλιάζονται και η ευτυχία είναι χαραγμένη στα πρόσωπα τους. Δίπλα από το αυτοκίνητο τους βρίσκεται μία παρέα μεταναστών. Η μητέρα τους αντιλαμβάνεται και προσπαθεί όσο πιο γρήγορα να βρει τα κλειδιά της ώστε να μπουν άμεσα στο αυτοκίνητο. Δε τα βρίσκει και αρχίζει να τρομοκρατείται… Ο φόβος και η αγωνία της κορυφώνεται όταν την πλησιάζει ένας από τους μετανάστες. Οι εμπνευστές της ταινίας μας καλούν να αναρωτηθούμε αν είμαστε έτοιμοι να αναθεωρήσουμε και να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς για κάποιες ομάδες ανθρώπων.

55ο Δημοτικό Σχολείο